Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

balaton

szerkesztés

Balatonra vittük a CNN-t

Szerzők

  • We Love Balaton

2013. 12. 20. 1:00

A Kistücsök étterem figyelmes pincéreit, az IKON borokat és a sajkodi Teázó az erdő mélyént is ajánlja a CNN utazási rovata, amelynek újságíróját a We Love Balaton kalauzolta a Balatonnál.

Milyennek látja a Balatont egy világjáró amerikai újságíró, aki sosem volt még a tónál, nem hallott a lángosról, sem a hekkről, sem a Kistücsök étteremről? "Népszerű a borkóstolás, a termálfürdők, a zenei fesztiválok, a vízisportok és egyéb aktív kikapcsolódások. Ki akarsz ugrani egy helikopterből? Akkor olvass tovább."

Novemberben a Balatonnál járt a CNN újságírója, akit a We Love Balaton kalauzolt. Ha valaha jönnél, vagy külföldi ismerőseidnek megmutatnád a Balatont, máris egy jótanács: november nem a legjobb hónap, mi legalábbis semmit nem láttunk a ködtől. Viszont így is volt mit mutatni, vagy ajánlani. Ezekből válogatott a CNN, Magyarország-sorozatuk legújabb Balaton basics: 5-minute guide to Hungary’s Lake Balaton című cikkében.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

balatonszemesi Kistücsök étteremről azt írják, hogy a pincérek rendkívül figyelmesek, az étlap pedig úgy hagyományos, hogy közben különféle trükkökkel "modernizálják" a fogásokat. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy novemberben ráadásul a nyári teltházakhoz képest kisebb a forgalom. Így akár egy hirtelen ötlettől vezérelt vacsorára is van esély, napokkal korábban bebiztosított asztalfoglalás nélkül.

„Megéri az időt és az erőfeszítést felkeresni”
 – írja a CNN a sajkodi Teázó az erdő mélyén teázóról. Ez a hely különösen kellemes meglepetés lehet annak, aki először vág át Sajkodon. Pláne, ha ez novemberben, az üres, ködös, sáros erdei utat jelenti. Aminek a végén ott van egy belvárosi standardot simán megütő étterem-teázó, ahol a hideg őszi idő ellenére is folyamatosan jönnek-mennek a vendégek.

Tihanyi Apátságról azt írták, hogy bár kívülről szerény, de barokk belseje „lenyűgöző és fényűző”, és ajánlott megnézni a múzeumát. Ajánlják még a balatonfüredi Anna Grand Hotelt és a Karolina kávéházat, a hévízi Öreg harang kisvendéglőt, vagy a rádpusztai IKON Borászatot. A többiért érdemes a teljes listát átböngészni. Mi pedig megígértettük, hogy eljönnek nyáron is, mikor nem csak a ködöt lehet mutogatni a Tihanyi Apátság melletti sétányról.

Hasonló tartalmak

Admin mode