Hova menjünk, mit és hol együnk, kiket karikázzunk be a programfüzetben, és hol van a legjobb fröccs? Kövesd a MasterCard Balaton Soundos cikkeket, mert most leírjuk, kik azok, akiknek a szettje alatt "én itt vagyok a színpadnál, te hol vagy?" SMS helyett inkább önfeledten tombolunk és tomboltok majd, egészen hajnalig. Az utolsó napon is van kit meghallgatni.

Utolsó nap, utolsó fröccs, utolsó koncertek – érdemes tehát nem csak a pohár, hanem az energiatartalékaink fenekére is nézni, amíg ránk nem virrad a nap.

A kezdőlökést a fesztiválkedvenc Soerii & Poolek adja majd meg, akik a trash-electrot övezik a farsangi hangulattal: a már megszokott gumiállatok mellett nem hallucinálunk, ha egy mutatványos törpét, sztriptíz táncosokat vagy éppen vodkát osztogató zenekartagokat látunk a színpadon. A rádióktól a kollégiumi házibulikig dübörögnek a slágereik – a Tangától a Brutális Nyárig. A magyar vonalon maradva a koncert után érdemes a robotmaszkjainkat a Telekom Terasz felé fordítani: a nyíltan Radiohead és Daft Punk-fanatikus We Plants Are Happy Plants valószínűleg automatára állítja a lábpumpát majd kellemes, könnyed, groove-os nu discojával – jól csúszik mellé a fröccs is, a koktél is. Akárcsak az Urimuri Sátor két rezidensének, az ikzből ismerős Crimsonnak és Vikipopnak dark discot, popot és houset vegyítő szettjére. De akinek a lábpumpáját a rezesbanda és a ska indítja be, nos, az sem fog könnyeket ejteni a diszkógömb alatt: az OTP Bank Színpadon a Pannonia Allstars Ska Orchestra és Lipi Brown jellegzetes, fehér öltönye fűt majd alá az estének.

Put your hands up 4 Balaton Sound! – így is szólhatna a holland DJ, Fedde Le Grand klasszikusa, aki valószínűleg most is kellemesen slágeres techno/house habarccsal készül majd. A DJ-zés mellett producerkedő ibizai rezidens valószínűleg Zamárdiba is elhozza majd a hely hangulatát. Tavaly a Beatport Awards a legjobb techno számnak választotta meg Metrum című himnuszát, amit feltehetett a szintén tavalyi, Coldplay – Paradise átértelmezésért kapott díj mellé (utóbbit az International Dance Music Awardstól kapta).

Őt a diszkókirály Calvin Harris követi majd, aki nem hiába adta bemutatkozó albumának az „I Created Disco” címet. Ebben a stílusban ugyanis (az electro house mellett) mindenkinél jobb. Olyanokkal dolgozott együtt, mint Example (We’ll Be Coming Back), Dizzee Rascal (Dance Wiv Me) vagy éppen Rihanna (We Found Love) – remixerként pedig Kelis, Katy Perry, David Guetta vagy éppen Mika slágereit emelte egy még magasabb színpadra. A Grammy-nyertes Harris szettjei a slágerparádé mellett mindig tartalmazzák a legaktuálisabb és legjobb disco/house számokat.

Alternatívának ajánljuk DJ Koze-t a Telekom Teraszon: nem csak azoknak, akiket érdekel, hogy ki a legérdekesebb/legaktuálisabb név az elektronikában. Hamburg zenei bohóca idén adta ki új, Amygdala című albumát, amelyen olyanok működtek közre, mint Caribou, Apparat vagy éppen Matthew Dear, és az absztrakt hip-hop, elferdített elektronika és a minimalból táplálkozó techno váltja egymást. Így sosem tudhatni, mi következik majd a következő percben.