Van-e térerő a Balaton közepén, lehet-e tablettel evezni, és a híres másfélmillió lépésből mennyi a badacsonyi Kisfaludy-kilátóig vezető ösvény? Felkerestük a Balaton legjeit, közben pedig vízálló telefont és 3G-hálózatot teszteltünk.

Korunk svájci bicskája az okostelefon, a We Love Balaton szerkesztősége pedig ugyanannyira szeret a Balaton körül utazgatni, mint amennyire telefont nyomkodni, amíg csak a térerő és az akksi bírja. Azt a telefont még nem találták fel, ami az igényeinknek megfelelne, mert annak a soha le nem merülő, öntöltő akkumulátor, az állandó térerő és a szupergyors mobilnet mellett a marsjáró állóképességével is rendelkeznie kellene, csepp-, por-, ütés-, meleg-, Balatonba ejtés- és ottfelejtés-biztos funkciókkal.

A Sony nemrég dobta piacra a vízálló Xperia Z telefont és tabletet, a Vodafone pedig szinte az egész országot lefedte 3G mobilnettel. Ezért megkértek, hogy vigyük magunkkal a portékáikat egy balatoni körútra. Mi pedig felvettük a kalandor-geek tarisznyát, és felkerestünk a Balaton legnagyobb, legérdekesebb és állítólag legjobb helyei és figurái közül jó párat, amiről részletesebben már írtunk itt. Közben pedig vízbe és uborkasalátába merültünk telefonostul, és megpróbáltunk minél több helyről hódolni telefonnyomkodási szokásainknak.