- ezt valószínűleg nem csak Somló Tamás fiai mondhatják, bár kétségtelenül tőlük a leghitelesebb. Az alsóörsi LGT-koncerten egy pléden ültek a szülők, akik az LGT zenéjét hallgatva váltak felnőtté, és a gyerekek, akiknek anno az „Artúr és az indián” volt az altatódal. De vajon milyen lehetett tűzközelben, az egyik LGT-tag mellett felnőni?

Apám mindig kivitt a Tabánba LGT-koncertre”- meséli valaki mellettem a sörös pultnál. Az idei alsóörsi LGT maga volt a nosztalgia, egy Balatonra költöztetett „tabánozás”, plédekkel, hűtőtáskával és közönségkórussal. Régen féktelen, mára lenyugodott anyukák ringatóztak jobbra-balra férjük kezét fogva, itt-ott azért előkerült a régi szakadt farmer, vitték a rajongós pólókat, mint a cukrot, de sokan elővették a régi koncertpóló-relikviákat is. Ment a vidám nosztalgiázás, az „amikor anyáddal az LGT-koncerten”, úgy tűnt, mindenkinek megvan a maga sztorija, és az apa kedvéért eljött 10 évesek ugyanúgy fújták a számokat, mint a fater.

Somló Tamással úgyis készült már interjú, ezért úgy gondoltuk, jöjjön az LGT második generációja, jelen esetben a Somló ikrek, Somló Dani és Somló Pali, akik mellesleg 6 éves koruk óta zenélnek. Pali a Shell Beach-ben gitározik, Dani pedig a Grand Mexican Warlock-ban dobol, de hogy hogyan kötődnek az LGT-hez vagy játszottak-e már az apjukkal együtt, az derüljön ki a videóból.