Ilyen még nem volt a Balatonnál. Jön a Nyitott Balaton: rengeteg rendezvény tíz napon át Kenesétől Keszthelyig. Programok, éttermi és szálláskedvezmények május 1. és 11. között. A We Love Balaton részvételével.

A Nyitott Balaton egy újabb balatoni fesztivál?

Nem. A Nyitott Balaton egy monstre szezonnyitó rendezvénysorozat a Balaton számos településén egyszerre, május 1-től 11-ig. A résztvevő települések fix programokkal készülnek. Reggeli tornával a korán kelőknek, vezetett túrákkal a helyi látnivalók iránt érdeklődőknek, zenés, esti programokkal és nyugágyas, kávézós-pogácsás strandpiknikekkel azoknak, akik csak úgy napoznának és néznék a vizet.

Valami jó koncert is lesz?

Számtalan zenés, boros, gasztró és aktív eseményt találhatsz a résztvevő településeken a piknikezős-sétálós programokon kívül. A kínálat Keszthelytől Keneséig, a falunapi mulatságoktól a lampionos vízi felvonulásokig ível. Egy egészen különleges koncertre is számíthatsz.

Oké, de nekünk nincs nyaralónk. Hol fogok aludni?

A Nyitott Balaton lényege, hogy a programokhoz kedvezményes szállás és éttermi ajánlatokat is találsz. Május elején kinyitnak a szállodák és éttermek. Aki csatlakozott a programhoz, vállalta azt is, hogy kedvezményekkel várja a balatonozókat. A program, szállás és gasztró kínálatot keresd a www.nyitottbalaton.hu-n.

Ki szervezi ezt?

A Nyitott Balaton „alulról jövő” programsorozat. Helyiek szervezik, de nem csak helyben ismert borászok, zenészek és híresemberek részvételével. A főszervező a balatoni turisztikai egyesületek regionális szervezete, a Balaton Turizmus Szövetség. De az egyes programokat a helyi turisztikai szervezetek, szolgáltatók és szimpatizánsok állítják össze. Így a fix programok sem ugyanolyanok lesznek Balatonalmádiban, mint Badacsonyban. A Nyitott Balatont támogatja a Magyar Turizmus Zrt. és a We Love Balaton is.

Miért lesz benne a We Love Balaton?