Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

szállás

Keleti kényelem, nyugati nyugalom - a káptalantóti Sárga Ház

Egy magyar srác és egy indiai lány alakított ki egy kifejezetten színvonalas apartmant Káptalantótiban. A Sárga Házba nem egyszerű feljutni, mert csak egy földút vezet a magasba,de ha egyszer ott vagyunk, örökké maradni akarunk, és nem csak a kukoricás kenyér, vagy a házi lekvárok miatt.

Káptalantóti egyik földútja visz fel a Sárga Házba, ami valamikor valóban sárga volt, mostani külsejével azonban inkább egy francia kúriára emlékeztet. Gábor és indiai felesége, Ro sokat tekeregtek a környéken és mindig sóvárogva nézték a Sárga Házat. Aztán egyszer kikerült rá az eladó tábla, ők pedig lecsaptak a lehetőségre.

Kalandos út vezetett a Káli-medencéig. Gábor és Ro Kubában találkoztak, mindketten hátizsákos világkörüli felfedező túrán voltak. Az utazás azóta is közös szenvedély, csak most már a kislányukkal hármasban járják telente a világot.

Tavasztól őszig viszont az egész család ezen a mesebirtokon él. A vendégek egy kicsit a család életébe is belecsöppennek, hiszen Ro a kerti konyhában szokott sütni-főzni. és a kertben készíti

A szőlősorokkal szegélyezett kert igazi nyugtató látvány, a család tanúhegyekre néző,  üvegezett olvasósarkát és a szemet gyönyörködtető indiai kelmékkel borított reggeliző teraszt pedig még egy buddhista szerzetes is megirigyelné.

Ottjártunkkor frissen sült kukoricás kenyér és házi lekvárok kerültek elénk a reggeliző asztalra. Úgy tűnik,  a helyiek is számon tartják és kedvelik a falu indiai lakóját, mert amíg mi jól laktunk a helyi finomságokkal, lépten-nyomon bekukucskált valaki a kapun és szóba elegyedett Róval.

A Sárga Házat harmadik éve működtetik. Ha nem itt, akkor valahol a tengerparton csinálnák ugyanezt, de a Káli-medence szerelem volt számukra első látásra.

Kora tavasztól késő őszig három kétszintes, négyszemélyes, teljesen felszerelt apartman bérelhető. A nagyjából 70 négyzetméter alapterületű lakások saját nappali-, étkező- és hálórésszel, valamint fürdőszobával és teakonyhával rendelkeznek. Sajátos hangulatú lakások, minden helyiségben keleti kiegészítőkkel és bútorokkal színesítik a modern elemeket.

A többségében külföldi bolhapiacokon összeszedett restaurált bútorok mellett az indiai gyertyatartók, díszpárnák és füstölők segítik az alfa-állapot elérését. Reggel, félálomban kinézve az ablakon mi sem tudtuk azonnal megmondani, hogy Indiában vagy a Káli-medencében vagyunk-e pontosan.

Hasonló tartalmak

Borkóstolókkal és téli wellness-élménnyel vár a Hotel Vinifera Wine & Spa

?>

A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.

Téli wellness a Balatonnál – 5 hely a tökéletes kikapcsolódáshoz

?>

Ha a téli szünetet a családdal tervezitek, vagy kizárólag a párotokkal, toplistánkban mindegyik esetre találtok megfelelő opciókat.

gasztró szállás

Megnéztük, mit tartogat a Michelin-ajánlást kapott füredi NOON Restaurant & Lounge a LUA Resortban

?>

Nemrég ellátogattunk Balatonfüredre, az ötcsillagos LUA Resortba, ahol átadhattuk magunkat az igazi kikapcsolódásnak, és megnéztük a NOON Restaurantot, mely idén Michelin-ajánlással gazdagodott.

szállás

Hotel Platán – Kellemes, családbarát hely Zamárdiban, ahova visszavágyunk

?>

Zamárdi központjának közelében találjuk a Hotel Platánt, amely kényelmes szobákkal, szaunával, játszótérrel és finom reggelivel várja a vendégeket.

Neked ajánlott

A