Túrával, családi koncerttel, hatalmas lakomával és latin dallamokkal várja a Balaton a Mikulást. Lesz barlangi Mikulás, természetvédő mikulás, pálinkázó mikulás és Mikulás Rallye.

Péntek

„Az igazat mondd, ne csak a valódit” – Eperjes Károly önálló estje - Veszprémi Petőfi Színház

Akár dicsérik, akár szidják, az vitathatatlan, hogy Eperjes Károly minden szerepében teljesen azonosul az általa megformált karakterekkel. Így minden bizonnyal nem egy hétköznapi szavalást hallhat, aki a színész önálló estjére fizet be a veszprémi színházban. Mert nemcsak a művész, de a választott költők sem könnyű darabok: Ady, Babits, József Attila, Pilinszky a repertoáron. Ha valaki szeretné, hogy az arcába üvöltsék a lét legkínzóbb kérdéseit, ne habozzon pénteken vagy szombaton.

Bor Zene Vers – Arácsi Népház, Balatonfüred

A borász Figula család muzsikus tagja, Figula János mi mást adhatna elő, mint boros témát. A Kéri Kitty színésznővel közösen celebrált előadás témája a Cabernet Sauvignon, erre asszociálnak zenével és verssel.

Szombat

Vödörvölgyi Mikulás 15 körtúra - Balatonalmádi

Balatonalmádiból indulva egy 15 kilométeres körtúrával lehet ünnepelni Szent Miklós érkezését a Kerekes pincét is rejtő Vödörvölgyön, Szentkirályszabadján és Vörösberényen át. Hetven kilométerrel odébb Zalaszántóról is indul Mikulás-túra. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kirándulásán a Keszthelyi-hegységben kalandozhatsz.

Barlangi Mikulás a Lóczy-barlangnál - Balatonfüred

A Mikulásnak van sarkvidéki háza, és a Jézuskának barlangistállója, Füreden most mégis az előbbi költözik barlangba. A Lóczy-barlangban szombat délelőtt várják a gyerekeket lámpás papírmanó-keresésre, vetítésre és hasonló izgalmakra. Péntekig érdemes előre jelentkezni.

Mikulás a Természet Házában - Gyenesdiás

Gyanús, hogy több Mikulás is lehet, viszont a természetet mindegyik szereti, mert a füredi Lóczy-barlang mellett a Gyenesdiáson nemrég megnyílt Természet Házában is lehet vele találkozni szombaton. Az origamizás és más kézműveskedés mellett azt is megtudhatod, hogyan tedd a legjobbat télen az erkélyedre telepedő madarakkal.

Mikulás-napi vigadalom a Tagyon-hegyen - Tagyon Birtok

A Tagyon Birtok Mikulás-bulija a teljességre törekszik, a Bodzilla pálinkától a játékokon át a lakomáig mindenféle van a csomagban. A program egészen vasárnap délelőttig eltart.

Szalóki Ági Mikulás-napi családi koncertje – Hangvilla, Veszprém

Szülők számára is kompromisszummentes gyerekprogramnak ígérkezik Szalóki Ági énekesnő koncertje a veszprémi Hangvillában szombat délután 16:00-kor. 

Szent Miklós-napi pálinkavacsora - Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

A Bock Bisztró Balatonban pálinkával lehet koccintani a Mikulásra. A Spiritus Primus pálinkákhoz egyéni menüsort is kreál az étterem séfje. Ajánljuk a borkóstolást is ugyanitt, két szinttel lejjebb: a Festetics Helikon Tavernában Best of Balaton borkóstolót tartanak, megidézve az egykor itt gazdálkodó Festetics grófok világát.

A Forralt Bor Éjszakája – Kredenc, Balatonfüred

A szubmediterrán parti feltalálója, a balatonfüredi Kredenc Borbisztró ezúttal a forralt bor témája köré szervezi a csörgős-nejlonhúros ritmusokra mulatozást. Badacsonytördemicen viszont ipari mennyiségben fog főni a forralt bor: itt tizenegyedszer rendezik meg a forraltbor-főző versenyt.

Random Trip – Expresszó, Veszprém

A mindenféle könnyűzenei stílusokat ötvöző népszerű koncert-bulisorozatot, a Random Tripet találhatod idén Mikuláskor a veszprémi Expresszó klub puttonyában.  Jammelés – rock-soul-jazz, ami éppen jön.

Vasárnap

A pálosok nyomában - Salföld

A Mikulás-napi mulatozásokat levezetheted egy könnyebb túrával. Salföldről indul a Pálosok nyomában túra tapasztalt vezetővel, aki segít megismerni a környékbeli érdekességeket, például a közeli pálos kolostor romját.

Black Comedy – Hangvilla, Veszprém

Egy másik levezető program, ha még mozdulni sincs kedved: klasszikus helyzetkomikum elcsórt bútorokkal, legrosszabbkor jövő áramszünettel és felbukkanó exszeretővel. Fekete komédia a Hangvillában.

Egész hétvégén