Diszkógömb és családi kirándulások emléke, vékonyra rozsdásodásodott lemezek és rózsacsokor a hajóorrban. Elhajózott a Beloiannisz, akit "mindenki ismert, aki az elmúlt ötven évben nyaralt a Balatonnál". A legendás hajó utolsó útján jártunk.

A Beloiannisz 1952-ben indult a Balatonfüredi Hajógyárból és már "életében" kultikussá vált. A görög partizánról elnevezett hajó a Balaton "zászlóshajója" volt. A legnagyobb és leghíresebb; kiránduló- rendezvény- és bulihajó, képeslapok, brosúrák és családi fotóalbumok állandó szereplője.
A rozsdát viszont nem érdekelte a népszerűség. A Beloianniszt 2003-ban vonták ki a forgalomból. Azóta Siófokon várta a felújítás képében érkező feltámadást. A megmentésének ára viszont az volt, hogy elviszik a Balatonról, és múzeumhajóként a Dunán tölti további éveit.
A hajóhalálból volt már feltámadás, a Helka partra tett hajódiszkóból tért vissza a vízre. Hogy visszatér-e valaha a Beloiannisz, nem tudható. A Balatonon addig is maradnak a retró diszkóhajók és a zászlóshajó trónkövetelői, a Szent Miklós és a Szigliget.