Jazz, borvacsora, történelmi lovasjátékok, földalatti vezetett túrák és fokhagyma illatban úszó medvehagyma mezők kísérik az első hivatalosan is tavaszi hétvégét. Programtippek a nyári időszámítás első hétvégéjére.

Barlangászásn Füreden és Edericsen

Sütni fog a nap ezen a hétvégén is, azt ígérik. Napközbenre ezért érdemes kinti programokat választani.  Ezen a hétvégén utoljára három balatoni barlangba is kedvezményesen látogathatsz el. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkon belül a balatonfüredi Lóczy-barlangban, a balatonedericsi Csodabogyós-barlangban és a kicsit távolabbi, bakonyi Szentgáli-kőlikban vehetsz részt a kedvezményes árú (felnőtt – 500 Ft/fő, gyermek – 400 Ft/fő) vezetett túrákon a barlangok havának alkalmából. A Lóczy-barlangba pénteken, a Csodabogyós-barlangba szombaton, a Szentgáli-kőlikba pénteken és vasárnap is indul túra.

Lovasjátékok és középkori lakoma Sümegen

A sümegi várban régóta ismert az itt rendezett középkori viadalokról.  Történelmi Lovasjátékok - Középkori Lakomák programját spanyol lovas karusszel nyitja, de a kopjatörős-kardozós lovagi torna is szerepel a repertoárban. Az estét középkori lakoma zárja. Kezdés szerdánként és szombatonként 17 órakor.

Medvehagyma: szedd magad!

Az egyik legtrendibb tavaszi növényt, a medvehagymát mostanában kezdik szedni. Ugyan minden évben rémisztgetnek a gyöngyvirágos sztorikkal, a medvehagyma gyűjtése azonban nem igényel sem komoly botanikai szaktudást, sem extrém felszerelést. Menj biztosra: olvasd el kezdő medvehagyma-vadászoknak írt cikkünket! Medvehagymás ételeket kínál számos étterem is, érdemes a friss heti, illetve havi ajánlatokat is végigböngészni a szezonális finomságokért.

Borvacsora a Villa Tolnay Borházban

Gyulakeszi a Badacsonyi Borbarangolás e heti állomása. Serrano sonkába göngyölt lazaccal, pikáns keleti gombalevessel, kacsa steakkel, almatortával, valamint a konyha meglepetésével vár a Villa Tolnay Borház. A szombat esti, 18 órakor kezdődő borvacsora ára 7500 forint, ami természetesen az este folyamán felszolgált hat féle bort is magában foglalja.

Zenés masszász a Kredencben

A balatonfüredi Kredenc Borbisztró a tavasz igazi beköszöntével már csütörtöktől vasárnapig üzemel. Pénteken a Kredenc kedvenc sanzonjait játssza a Soul Massage Sound System, szombaton jazzes ütemekre megy a buli,  A vasárnapi lazulást pedig a házigazda, Dobai András "Lounge Lassítás” szelekciója teremti majd meg.