A hétvégén Budapestre költözik a Balaton, és hoz is magával ezt-azt. Veszprém zsizseg, szürekemarhából készült vadas az e heti borvacsorán, nyit a Bringaréna és Bridget Jones után most a Kistücsök is spárgával készül. Hétvégi programajánló.

Budapestre költözik a Balaton

Jövő héten indul a Nyitott Balaton programsorozat több száz kedvezményes szállás-, gasztró- és szabadidős ajánlattal Balaton szerte, többek közt a We Love Balaton részvételével. Nem mintha nehéz lenne felvenni a balatoni ritmust, a szervezők mégis úgy gondolták, hogy besegítenek ezen a hétvégén. És hogy mivel is? Termelői lekvárok, szörpök, sörök, pálinkák meg persze borok kóstolója lesz, amit a több tucatnyi napágy egyikén heverészve ízlelgethetsz a dj által diktált ütemekre. Képviselteti még magát a Palacsintafesztivál is, lehet majd saját levendulazsákot is fabrikálni, továbbá balatoni színezőfallal, álarc és tavaszi virágdísz készítéssel gyermekanimációval szórakoztatják majd a kicsiket. Mindezt péntektől vasárnapig, a budapesti Akváriumban.

Játszadozások Veszprémben

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Tavaszi Játékok Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Fesztivált Veszprémben, április 23. és 28. között. Az amatőr előadóművészeti fesztiválon 6-19 éves fiatalok mutathatják be énekes, zenész vagy táncos produkciójukat, illetve rajzaikat az európai interkulturalitás jegyében. Klasszikus, ugyanakkor az Y-generációt is érintő társadalmi és pszichológiai kérdéseket  feszeget a Veszedelmes Viszonyok című darab. Valmont, a kemény, kegyetlen, minél inkább érzelemmentes és gátlástalan életet élő főhős be nem teljesülő, végzetes szerelme a szép és erényes Madame de Tourvelt iránt péntek este a Petőfi Színházban, Veszprémben.
Gyermekkori álomból valóság, Zaj, Legó vagy éppen Bájoló lesz. Szabó Balázs Bandája zenél  a veszprémi Expresszó Klubban április 25-én, pénteken este. Szabó Balázs nem csak dalszerző-énekes titulusban tevékenykedik, multiinstrumentalista, bábszínész és mesemondó is egyben. Talán ebből a sokszínűségből is fakad, hogy az együttes maga sem sorolható be egyetlen műfaj alá, merítenek a magyar népzene, a rock, a blues és a funk műfajokból is. Sikerrel.

Nyit a Bringaréna

Április 26-án, szombaton nyit az eplényi Bringaréna. A nyitónapon a látványos Spartan Race extrém akadályfutó verseny mellett 30%-os kerékpárkölcsönzési kedvezménnyel várják a látogatókat, így akkor is ki tudod próbálni a hegyikerékpározást az erre kialakított élménypályákon, ha nincs saját felszerelésed hozzá. Utána április 27. és május 25. között a kölcsönzésre, illetve a libegőként is üzemelő, bicikliket is szállító négyüléses felvonójegy árából is 20% lesz a kedvezmény.

Bor+vacsora a sabar-Dűlő Borházban

Az adrenalin fröccs után érdemes Badacsonytördemic felé venni az irányt és a Sabar-dűlő Borházig meg sem állni. A 2009-ben alapított kézműves borászat 6 féle borral készül a most szombaton tartandó borvacsorára. Ezekhez indításképp üdvözlő falatkákat kínálnak a konyhában, majd jön a ráksaláta házi szőlőmagolajjal, amit a sajtkrémleves követ mangalica pörccel. A főétel vadas lesz, méghozzá a szomszéd szürkemarhájából, a desszert meg egy igazi megunhatatlan klasszikus: a madártej.

Mi van délen?