Egyél mandulás házi süteményeket Alsóörsön, május első hétvégéjén, aztán kóstolj bort Badacsonyban ingyen, a pincékig vivő régióbusszal, a következő hétvégén.  We Love Balaton gasztró ajánlatok a Nyitott Balatonon.

A Balatont nem csak az untig ismert sláger miatt szeretik a riviérához hasonlítani. Hanem azért is, mert egyes részei kifejezetten meditterán hangulatot árasztanak. Ha például a balatonalmádi határában álló Vöröskő panzió teraszáról Káptalanfüred felé nézel, olyan mintha egy olasz látképet látnál – örökzöld ligetek, kopár vörös sziklák, hangulatos nyaralók. Nem véletlen, hogy ez a környék – Alsóörs, Csopak, Paloznak környéke – Balatoni Riviérának hívja magát.
A mediterrán hangulathoz tartozik a mandula virágzása is, amit a riviérán házi süteménysütő versennyel ünnepelnek. Miből másból, mint mandulából. A versenyre április 30-ig lehet jelentkezni.

Versenyezni viszont nem muszáj a süteményevéshez, csak ott kell lenni május 3-án délután a csopaki strandon, ahol a Szamos Miklós cukrászmesterrel és Oroszlán Szonjával felálló zsűri értékeli a műveket. A nyeremények mellett a győztes nevét lézerrel írják majd ki Alsóörs egére.
Egy hét múlva, május 10-én viszont Badacsonyba érdemes menni, (ha nem Balatonföldváron leszel). A badacsonyi régióbusszalingyenesen látogathatod végig a badacsonyi borospincéket, ahol az első pohár kóstolót is ingyen adják. Egy pohár miatt viszont nem érdemes a fáradtság.

Ha legalább három pincét meglátogatsz, és válaszolsz az ott feltett kérdésekre, egy palack bort kapsz ajándékba, amit  badacsonyi Hotel Bonvinoban vehetsz át. Viszont a Bonvinoban érdemes legalább egy éjszakát eltölteni. A tízemeletes sHotel Bonvino -: Bordács Krisztina/welovebalaton.huzállodamonstrumokhoz képest barátságos a mérete, a minimalista dizájn nélkülözi a hungarocell stukkókat, és a Balatontól a vasútállomásig minden közel van.