Weiler Péter képzőművész június 21-én a köveskáli Káli Buli keretében egy meglehetősen egyedi helyszínen, a község buszpályaudvarán mutatja be először “Route ’71” című kiállítását, amelyben az alkotások mindegyike a Balatonról állít elénk egy-egy jellegzetes hangulatot, életképet.

Köveskál arról ismert, hogy itt pár száz méteren annyi színvonalas étterem, borászat és szálláshely található, ami egy felkapott belvárosi utcának is a dicséretére válna. Ezek a helyek június 21-én közös bulit szerveznek: a Káli Bulin egyszerre kóstolhatod a Miakő, a Kővirág, a Káli Art Inn ételeit és 12 környékbeli borászat borait. A gasztro élvezeteket Weiler Péter kiállítása színesíti.

A Balaton egy közös nyelv, amit mindannyian egyformán beszélünk és értünk. A part menti első csóktól, Nagymama retróvá érett nyaralójától Apu kétszobás sátráig annyi mindent jelent nekünk. Imádtam ezeket a képeket megrajzolni, mert felidézhettem a legszebb nyarak finom kis rezdüléseit. A Balaton közben változik, és igyekeztem a retro világot a mai friss  pillanatokba átvarázsolni, ahogy a gyerekkorunk találkozik a jelennel.” – Weiler Péter.

Weiler Péter húsz éve fest, rajzol és rendez kiállításokat képeiből. Figuratív és színes világa megkapóan adja vissza az adott kor vagy helyszín hangulatát és finom humorral csal mosolyt az arcunkra.