Mint egy mézeskalácsház az erdő mélyén, úgy bújik meg az Öreg Harang Borozó Hévíz-Egregy szőlőültetvényei között. A Gault&Millau étteremkritikusai azonban így is felfedezték, és 2013-ban megkapta az év kisvendéglője címet.

Fisli Gábor, az Öreg Harang Borozó megálmodója valóban festői környezetben nőtt fel. Az egykori családi ház és a jelenlegi étterem közvetlenül az egregyi Árpád-kori templom szomszédságába épült.
Őseit a falu legrégebben betelepült lakói között tartják számon, akik valószínűleg még a templom építésében is részt vettek.

A hely szelleme és az ősi gyökerek óhatatlanul is meghatározták Gábor ételkínálatra vonatkozó elképzeléseit.

Igaz, kamaszként még lovas éttermet tervezett, de azért felnőttként már az Öreg Harang jelenlegi kínálatával és arculatával is elégedett. Kizárólag magyar specialitások kaptak helyet az étlapon, ahogy azt Gábor kisfiúként megálmodta.

A kecske és a szürke marha mellett, vízi bivalyból és szamárhúsból készült különlegességeket is felszolgálnakAz alapanyagokat környékbeli kistermelőktől szerzik be, így az étlap a szezonhoz illeszkedve, rugalmasan alakul.

A szőlősorok mélyén megbújó kisvendéglő minden részletén látszik, hogy létrehozóinak valóban szívügye ez a hely. A nyugalom szigetének nevezhető kerthelyiséget rusztikus fabútorzattal rendezték be, az ennél kisebb méretű étterembelső központi terét pedig egy hagyományos magyar kemence uralja.

A részletek iránti elkötelezettség a magyaros motívumokkal díszített egyedi kerámiákban és szalvétákban is megfigyelhető, csakúgy mint az ételek ízléses tálalásában.
Az összhang valószínűleg annak is köszönhető, hogy a kis éttermet egy ötfős baráti társaság üzemelteti. A pincértől a szakácsig mindenki családtag vagy barát, nincsen hierarchia egymás között, mindenről közösen döntenek.

Az idilli hangulat megteremtésén túl kézzelfogható haszna is van az árnyas kertnek, hiszen a gyümölcsösből kerülnek az asztalra a házi lekvárok és saját szőlőből készül a híres szalonnás-gombás szőlő ragu.

„Több ország konyháját is kipróbáltam külföldön, és tudom, hogy például az olasz konyhához képest mekkora szakmai tudást igényel a magyar ételek elkészítése. Ennek ellenére egy kisvendéglő üzemeltetése itthon még akkor is ráfizetős vállalkozás tud lenni, ha az ételkritikusok elismerik a munkádatEzt tényleg csak passzióból érdemes csinálni.”- vallja Fisli Gábor.