Egyedülálló, ünnepi programmal indul péntek este a Nagyon Balaton eseménysorozat: két komp indul el Tihanyból és járja majd másfél órán át a Balatont, miközben a Csík Zenekar koncertezik a fedélzeten.

Nem akárhogyan nyitja meg a szezont a Nagyon Balaton június 6-án: képzeljünk el két kompot a Balaton közepén, felettünk a csillagok, alattunk a hullámzó víz, mindeközben pedig Tihanyig visszhangzik a hegedűszó az éjszakában. Csillag vagy fecske? Most múlik pontosan, avagy fiúk ölébe a lányok.

Péntek este egyedülálló, ünnepi programmal indul a tavaly még csak augusztus 20-a köré szerveződött eseménysorozat, mely idén pünkösdtől a nyári bulikon át egészen az októberi siófoki Halfesztiválig fog tartani. A Balatoni Hajózási Zrt. és a VOLT Produkció közös eseményére a Tihanyi Révből és a Szántódi Révből indul el egy-egy komp, amelyek a Balaton közepén kapcsolódnak össze. Este fél 9-től a Csík Zenekar ad másfél órás koncertet, miközben a két komp mindvégig közlekedik majd, így a fellépők és a közönség nem akármilyen látványban gyönyörködhet, miközben hazánk talán legnépszerűbb, leginkább sokszínű népzenei produkcióját hallgatja.

Csík János aranylemezes, Fonogram- és Kossuth-díjas formációja 1988 óta játszik népzenét. A kecskeméti csapat meghatározó szereplője a népzenei életnek, rengeteg elismerést kapott már az elmúlt 25 évben és több mint 10 lemezzel örvendeztette meg a közönséget. Zenéjük az évek során már jócskán túlnőtte magát a táncházakon; turnéznak, fesztiváloznak, Daloskönyv című lemezükön pedig több könnyűzenei dalt is feldolgoztak népzenei motívumokkal tarkítva. Válogattak például Lovasi András szerzeményei közül, de ki ne pálinkázott volna már késő nyári csípős hajnalokon a Csík-féle, az eredeti verziónál is híresebb verziójára a Quimby Most múlik pontosan című dalának?

A negyedszázados Csík zenekar különleges tavi koncertjére mindössze 700 fő fog felférni: a közönség este 20 órakor Tihanynál szállhat fel a kompokra. Szóval még egyszer: csillagok, Balaton közepe, hegedűszó. Ők mindenesetre már nagyon várják

Nyerj jegyet a kompbulira!