Több mint 600 programmal tartják meg idén júliusban Európa első újrahasznosító fesztiválját, az Everness Fesztivált. A Balatonakarattyán megrendezésre kerülő Tudatosság Ünnepe több szempontból is egyedülálló: a rendezvényen az összes keletkező műanyag, papír és szerves hulladék újrahasznosításra kerül.

Zöld megoldások

A fesztivál szervezői kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a lehető legtöbb témában megmutassák a tudatos, többek közt például a környezettudatos utat. Az Everness területén található zuhanyzók napelemesek, a kocsik pedig elektromosak lesznek; mindemellett alternatív építészeti megoldásokról, öko-praktikákról tájékozódhatunk, de megcsodálhatjuk a Nissan Leaf-et és a legendás Teslát is.

Előadásokon és workshopokon vehetünk részt a méregmentes háztartás és a „tiszta” kozmetikumok témájában, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékokkal kapcsolódhatunk ki, ökológiai lábnyomot számíthatunk, és az Earthship Hungary jóvoltából figyelemmel kísérhetjük, hogyan is történik egy earthship felépítése - egyszóval jelen lesz minden, ami a fenntartható jövő címszó alá befér.

Előadók

A tudatosság és selfness életérzés egyet jelent a színvonalas előadásokkal, a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Öt nap felejthetetlen együttlét, ahol a pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében, a világ legkülönfélébb mozgásformái, a művészet, a személyes fejlődés, a környezettudatosság és egészséges, finom ételek segítségével kapcsolódhatnak ki, töltődhetnek fel, mélyíthetik ismereteiket és egyben kikapcsolódhatnak a Balaton egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó partján a fesztiválra látogatók.

A rendezvényre meghívott előadók, épp úgy, mint a szervezők, mindannyian azonosulni tudnak a fesztivál szellemiségével és mondanivalójával. Egységesen a tudatos és egészséges életmód elkötelezett hívei, mindenki a maga területén. Megtalálhatók közöttük a táplálkozás, a mozgás, a testi-, lelki gyógyítás, a zene vagy a képzőművészet területén jártas és elismert szakemberek.

A fesztiválszervezők rendezvényükön a legkisebbektől a legbölcsebbekig minden korosztály számára biztosítják a változatos, színes programokat. A fesztivál teljes időtartama alatt lelkiismeretes óvó nénik, animátorok segítik a szülők kikapcsolódását. A lista még közel sem teljes, a fesztivál honlapjára folyamatosan kerülnek fel a legfrissebb információk, tudnivalók, fellépők.

Helyszín

A fesztiválnak otthont adó Part Üdülő Balatonkenesén található, ahol 6 hektárnyi területen lesz biztosítva a szállás és a programok. A helyszínhez tartozó saját zárt part biztosítja a nyugodt strandolási és napozási lehetőségét. Tűzrakó helyek, homokos, napozó ágyas pihenők, játszótér valamint kerékpár, vízibicikli és csónak bérlési lehetőség színesíti a programok kínálatát. Idén is megtalálható majd a területen slackline kötél, szörf deszkás jóga (SUP) és még egy élő ásatáson is részt vehetnek a látogatók.

Július első hetében érdemes kisgyermekestül, nagycsaládostul ellátogatni a Balaton partjára, hogy együtt töltődjön fel, kapcsolódjon ki, együtt okuljon az egész család Európa első újrahasznosító fesztiválján.

Nyereményjáték