Hamarosan jönnek azok a hétvégék, amikor már egy törölközőnyi árnyékért is harcolni kell a strandon. Akkor már úgyis csak a vízben bírjuk ki, addig viszont irány a part. Megint színes lesz a hétvégi balatoni programkínálat.

A hétvégi programok közül igazi csemegének ígérkezik a Zamárdi Filmzene Fesztivál. A szervezők reményei szerint világhíres filmzenékre fog itt keringőzni vagy tombolni Zamárdi apraja-nagyja. A három napos fesztiválon lesz még utcabál és koncertek fellépő magyar sztárvendégekkel.

Húszféle rétes csábít

Édesszájúaknak a balatonedresi Rétes és Lakodalmas Fesztivál kötelező program. A húszféle rétes majszolgatása közben tradicionális lakodalmas ételek elkészítésébe is bele lehet kukkantani. A hagyományos esküvőre készülők pedig jól figyeljenek a programokra, mert lesz menyecsketánc, seprűtánc és lakodalmi felvonulás is.

Nyugaton a helyzet

Mindeközben a Balaton nyugati csücskében péntektől csak sör folyik majd a csapokból. Az alkohol mellé persze élő utcazene és ínyenc falatok is dukálnak a Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválján.

Egy faluval arrébb, a balatongyöröki Szépkilátónál és a Jüngling Zoltán Közösségi Házban római-kori gasztronómiai kiállítással és borkóstolással várják a vendégeket a Római-kori Vigasságok és Nyitott Pincék Napja keretében, péntektől vasárnapig.