A III. Paloznaki Jazz és Bor Piknik egyik főszereplője lesz Tompos Kátya. A Nemzeti Színház színésznője már különböző musicalekben, vagy Cseh Tamás emlékesteken annyiszor megmutatta félelmetesen jó hangját, hogy azt gondolnánk, mindent hallottunk tőle. Azért ez nem így van. Augusztus 8-án, Paloznakon zenei utazásra akarja vinni a nézőket orosz muzsikától kezdve a megzenésített versen keresztül egészen a With or Without You-ig. Kátya azt is elárulta nekünk, hogy nála a villányi borokat még Jásdi Cserszegi Fűszerese sem tudja ütni, de a Balatonról azért nagyon jó gyerekkori élményeket cipel.

WLB: Milyen dalokkal készülsz a Jazz Piknikre?

Tompos Kátya: Tavaly októberben jelent meg Keresztül Európán címmel első önálló lemezem, ennek a dalait viszem el Paloznakra, ahova ezúttal is Hrutka Róbert és zenekara kísér majd el. Ezek a dalok egy zenei utazásra hívnak mindenkit, színes a műsor, igyekeztem mindent megmutatni benne, ami engem foglalkoztat a zenében. Van benne orosz népdal, megzenésített vers, megszólal a U2 is, persze nem úgy, ahogy máshol, a With Or Without You-t is elvarázsoltuk kicsit Robival. Minden dal, ami a műsorba került, valamiért nagyon fontos nekem, talán ez lehet az összekötő kapocs ebben a sokszínűségben.

WLB: Mennyire ismered Paloznakot? Milyen hangulatra számítasz a koncerten?  

Tompos Kátya: Nagyon szeretem a Balaton-felvidéket. Egy ilyen mesebeli környezetben, csodás borok mellett, úgy hiszem szép esténk lesz. Rajtunk nem fog múlni, hogy mindenki jól érezze magát.  

WLB: Vársz-e kiemelten valamilyen későbbi koncertet?  

Tompos Kátya: Két nappal a paloznaki koncert után, augusztus 10-én nagy koncertet adunk a zenekarral a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Nagyon készülünk erre az estére is.

WLB: Kedvet kaptál a Keresztül Európán folytatásához? A színészi karriered mellett mekkora szerep jut jelenleg a zenének?  

Tompos Kátya: Mindig jelen volt a zene az életemben, kislány korom óta vonzott, de azért a színház az én első számú terepem. Onnan merítkezem és kapok ihletet a dalokhoz is. Olyan ez a kirándulás a koncertek világába, mintha szabadságot kapnék, rengeteg lehetőséget tár elém, akár már a dalválasztásokon keresztül is. Az anyag úgy érzem nagyon személyes lett, aminek örülök, hiszen ez volt a célom, és úgy látom, a közönség is elfogadta, megszerette a koncerteken. Biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás, már dédelgetek is új terveket a következő dalokhoz.

WLB: Min dolgozol még jelenleg?

Tompos Kátya: Ősszel két bemutatóm is lesz a Nemzeti Színházban, ezekre próbálok felkészülni, anyagokat gyűjtök, ezen kívül lesznek koncertjeim más zenekarokkal is, ahová vendégnek hívtak.