Ez az a hétvége a Balaton környékén, amikor egy nagy fesztivál sem vonja el teljesen a figyelmünket az apróbb lehetőségekről. Amikor érdemes a kezünkbe venni az irányítást, és akár reggeltől estig beszínezni a szombat-vasárnapot. Adunk egy képet 10 lehetőségről Gyenesdiástól egészen Siófokig, hogy könnyebb legyen címkét választani a hétvégi napokra. 

Péntek

Balatoni Hattyú Road Show - Balatonfüred, Tagore sétány (augusztus 14-15.)

Milyen lehet egy harcias jótékonykodás? Például olyan, hogy részt veszel egy madárgyűrűzési akcióban. Majdnem háromméteres szárnyfesztávú, erős és harcos hattyúkat puszta kézzel kell majd elfogni Balatonfüreden annak érdekében, hogy minél több madárra kerüljön olyan színes gyűrű, melynek segítségével ismételt befogás nélkül, távcsővel vagy akár szabad szemmel is azonosítani lehet az egyedeket. Ha úgy érzed, itt az idő, hogy kicsit áldozz a hattyúkban gyönyörködés oltárán, akkor itt a helyed!

Mary Popkids-koncert a Füredi Borheteken (augusztus 15.)

A Mary Popkids zenekar tényleg nem viccel, ami a nyári koncertezést illeti. Csütörtökön még Macklemore-ra hangolják a közönséget a Szigeten, péntek este pedig már a Füredi Borhetek résztvevőinek játszanak. Persze a közönség soraiban duplázni ér!

Los An Gyenes - Gyenesdiás (augusztus 14-16.)

Ami nekünk az 50-es évek volt, az össze sem hasonlítható azzal, ami Amerikában zajlott, még akkor sem ha ők kijátsszák a McCarthy szenátor-kártyát. Gyenesdiáson most meg akarják idézni a 60 évvel ezelőtti jenki-stílust rockabilly-vel, tonnányi hajzselével, basszust szolgáltató nagybőgővel, őrült menő régi autókkal és Miss Los An Gyenes választással.

Alsóörsi Kocsmamozi - Egészséges erotika (augusztus 15. 21:00)

“Ez tényleg veszélyes üzem. Csupa nő, amazontelep.” Ha ezt így ebben a formában nem is ígéri az Alsóörsi Kocsmamozi, az Egészséges erotika című film vetítésével garantáltan egyedi hangulatot teremt majd. Péntek esti nosztalgia fröccsel kísérve!

Ár: 400 forint

Szombat

Boglári Szüreti Fesztivál - Balatonboglár (augusztus 15-20.)

Egy harmincnyolc szezont megélt fesztivállal szemben az embernek már vannak elvárásai. A Boglári Szüreti Fesztivállal kapcsolatban mind a koncertekre, mind a gasztronómiai kínálatra vonatkozóan nyugodtan lehetnek is elképzeléseink, azokat maximum csak túlszárnyalja majd a valóság. A balatonboglári borvidék legjobb borai mellé szombaton a Compact Disco lép fel, de a későbbiekben zenél majd például az Anna and the Barbies és Kiss Tibi, a Balkan Fanatik vagy a Kiscsillag.

Végvári napok a sümegi várban (augusztus 15-17.)

Egy igazi családi programmal várja az érdeklődőket Sümeg, ahol még az is előfordulhat, hogy tényleg senki nem fog unatkozni a csapatban. Három napon keresztül tartanak a Végvári napok Sümeg várában. Kézműves vásárok, lovagi tornák, történelmi jelmezes felvonulás, olasz zászlóforgatók, spanyol lovaskarusszel, tüzérségi támadás és koncertek, hastánc és orientális táncgála is színesíti a programot.

Siófolk Fesztivál & Bor és Kenyér Ünnepe - Siófok (augusztus 15-24.)

Ha valahol nagy szám a legnagyobb fesztivál címet megkapni a Balaton körül, akkor az Siófok. Idén is a Bor és Kenyér Ünnepe nyerte el a minősítést, ráadásul most a Siófolk Fesztivállal egy időben dobták le a Borudvarba, a Balaton partjára. A méltán híres magyarországi borokat és a kenyereket ünneplik majd itt kilenc teljes napon keresztül színpadi programok, magyar és világzenei koncertek, kézműves vásár, illetve mesterségek bemutatóinak kíséretében.

Festetics Vágta - Keszthely (augusztus 16-17.)

Szombaton a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban hangolják a közönséget a lovaskultúrával kapcsolatos programokkal és kirakodóvásárral a Nemzeti Vágta előfutamára. A vágtára vasárnap Gyenesdiáson, a Faludi síkon kerül sor, nem szerény körítés mellett: lovas programok és vásári forgatag is szórakoztatja majd a közönséget.

Vasárnap

H.E.K.K. Fesztivál - Balatonföldvár (augusztus 17-20.)

Csak az nem igazán érzi majd magát megszólítva a H.E.K.K. Fesztiválon, aki nem bírja a halat. Balatonföldváron, a Nyugati strandon ugyanis minden a remekbe szabott halételekről szól majd, igazi gasztronómiai kavalkád várja az érdeklődőket. A szervezők nem titkolt célja persze az is, hogy megismertessék a balatoni halakat és a belőlük készíthető ételeket a közönséggel.