Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Ahol Béla és Bandi találkozik Gilvesyvel – a Bortársaság füredi boltja

Ha a nyári balatoni estéket jó borokkal szeretnénk még vidámabbá tenni, akkor bátran rábízhatjuk magunkat a füredi Bortársaság szakértőire: nemcsak a jól ismert balatoni borokat, hanem a kisebb pincészetek jó borait is rendszeresen beszerzik.

A füredi Tesco alsó szintjén működő Bortársaságban kis túlzással a Balaton összes kisebb-nagyobb jó pincészetének borai megtalálhatóak. Körbenézve a polcokon a borászok színes portréi alatt ott sorakoznak a Gilvesy Pincészet, Béla és Bandi, a Villa Sandahl, Bakó Ambrus, Figula, a Káli Kövek vagy a Skizo borai. A vásárlók pedig a jelek szerint díjazzák is a széles kínálatot (amely a balatoni borokon túl soproni, szekszárdi és villányi borokkal egészül ki): hétköznap kora délután jártunk náluk, és amíg ott voltunk, egymásnak adták a kilincset a törzsvásárlók.

Az üzletvezető elmondta, hogy az ismertebb balatoni márkákon túl borászati kapcsolattartóik és beszerzőik mindig igyekeznek beszerezni a legújabb különlegességeket, ehhez pedig folyamatosan járják a balatoni pincészeteket. Így vásárolhatjuk meg a boltban a Folly Arborétum, illetve Béla és Bandi kevésbé ismert borait,  vagy a Szent Donát Pincészet legújabb különlegességeit.

A Bortársaságban megszokott klubtagsági kedvezményeket és csomagokat náluk is megtaláljuk: 10 000 forintért 6 üveges borcsomagot kapunk, az éppen aktuálisban például Béla és Bandi, a Skizo és a Konyári Pincészet boraival. 15 000 forint feletti vásárlásnál pedig már ingyenes házhoz szállítást is vállalnak. Havonta változó újdonságaikat a hűtőjükben, ideális hőmérsékletre hűtve érdemes keresni.

A bolt egyébként le sem tagadhatná, hogy a Balatonon működik: raklapokból összerakott járólap és Tóth Andrej Art Hekk Projektjéből kölcsönzött színes halak adják az urbánus balatoni hangulatot.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredre költözik a csopaki Szomszéd Kertje

Balatonfüredre, a Füredi Malomház épületébe költözik a csopaki Szomszéd Kertje. A helyszín változik, de a gasztrokínálat és a sajátos hangulat marad.

Gasztró

Itt voltak a legjobb olaszrizlingek! – Csopaki sétálókóstolón jártunk

Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!

Gasztró

Balatoni helyek, ahova eddig nem látott programokkal várnak márciusban

Nyolc olyan, Taste Balatonhoz csatlakozó helyet ajánlunk, amelynek programjaiból mi magunk is kaptunk egy kis ízelítőt.

Neked ajánlott

A