Ma újabb 7 névvel folytatták a téli álomból lassan ébredező fesztivál közönség hergelését a Balaton Sound szervezői: többek között a legandás Faithless is itt ünnepli majd 20 éves szülinapját. Közben már nagyon fogynak a jegyek: a kedvezményes bérletekből nagyjából 2000 darab maradt az idén először 5 teljes napot számláló fesztiválon.

A 2015-ös Balaton Sound ma bejelentett fellépői:

  • Faithless
  • Dyro
  • Dannic
  • Zedd
  • Kaskade
  • Stadiumx
  • Laidback Luke

 20 éve alakult meg Londonban a három tagú Faithless formáció és mára már több, mint 15 millió eladott lemezt is maguk mögött tudhatnak. Az elektronikus zenei életben meghatározó szerepet betöltő csapat több sikeres magyarországi fellépést követően a Balaton Soundon először áll színpadra, méghozzá a Faithless 2.0 turné keretén belül. Az eredeti felállás 2011-ben feloszlott, de Maxi Jazz és Sister Bliss alkalomszerűen azóta is fellépnek. Húsz éves fennállásuk alkalmából úgy döntöttek, hogy újra belecsapnak a lecsóba, és csakis a legnagyobb fesztiválokon és színpadokon ünnepelnek. Július 11-én élőben dübörögnek Zamárdiban az olyan himnusszá vált slágerek, mint az ‘Insiomnia’, a 'God is a DJ' vagy a ‘We Come One’.

A holland DJ-producer, Dyro már 18 évesen a Balaton Soundon idén újra fellépő Hardwell kiadójánál jegyzett kislemezeket, 2013-ban pedig a Bright Lights-szal közös produkciója, a ‘Never Say Goodbye’ azonnal a Beatport első helyére került. A most 22 éves Dyro mára saját kiadót is alapított WOLV néven, ahol saját zenéit jelenteti meg. Ezeket pedig Steve Angello, Afrojack vagy Tiësto is beépíti saját szettjeibe. Leghíresebb számai közé tartoznak a Bassjakerrel készített ‘X’, a ‘Paradise’, vagy a ‘Jack It Up’. A Balaton Soundon július 9-én fog fellépni.

Ugyancsak Hardwell nevével lehet együtt említeni a DJ Mag Top 100-as listájának jelenleg 30. helyén álló holland Dannic-et, aki 2012-ben a Hardwellel közös ‘Kontiki’-vel robbant be a top DJ-k világába. Avicii, Tiësto és Hardwell szettjeiben is gyakran hallani a zenéit, 2013-ban pedig önálló alkotása, a ‘Blueprint’ a Beatport első helyén szerepelt. Dannic július 9-én tűnik fel a Balaton Soundon.

Németországban nőtt fel az orosz származású fiatal tehetség, a 25 éves Zedd szintén július 9-én pörgeti majd a zenéket és a közönséget Zamárdiban. Többek között Skrillex, Steve Aoki, Calvin Harris vagy Rusko oldalán lehetett látni eddig a profizmussal és szinte hűvös önuralommal, de a közönséget mindig maximálisan beizzító fiatalembert. A dalszerzőként és producerként is tevékenykedő Grammy-díjas Zedd fellépésére a ‘Clairity’, a ‘Break Free’ vagy a ‘Human’ című számokkal hangolódj!

Több Grammy-jelölést, évente pedig több mint 200 show-t tudhat magáénak a világ egyik legjobban kereső lemezlovasa, Kaskade. Saját zenéi mellett olyan előadóknak készít remixeket, mint Beyoncé, Justin Timberlake, Madonna vagy a Daft Punk. Az elektronikus zenei színtéren már több, mint 10 éve jelen lévő progresszív house guru július 12-én a Balaton Sound közönségének játssza az olyan slágereit, mint a ‘Summer Nights’, az ‘All You’ vagy a ‘Lessons in Love’.

Szintén vasárnap áll színpadra Dave és Sully, azaz a Stadiumx formáció. A két magyar srác Nicky Romero kiadójánál megjelent zenéjével a ‘Howl At The Moon’-nal a beatport első helyét is megszerezte, de az első közös daluk, a ‘Let’s Go’ is az ötödik helyig jutott. Tavaly már felléptek a Soundon, ahol David Guetta még a színpadra is felhívta a fiúkat, amit az ibizai Pacha klubba történő meghívás követett, de már Avicii is elismerően nyilatkozott róluk.