Augusztus 7-8. között negyedik alkalommal rendezi meg a paloznaki Homola Pincészet a Jazz Pikniket. Finom borok, fűben ülős jazzkoncertek, tánc és andalgás a színes lampionok alatt. Ezek biztosan idén is lesznek, de a szervezők most a fellépő zenekarok nevét is bejelentették.

A szervezők nem fordultak ki önmagukból, és nem kezdték el a heavy metalt ötvözni a mulatóssal: jön a nemzetközi fesztiválokról ismert Jazzanova, fellép a Soul Sourge, az Infinity, a szaxofonlegenda Candy Dulfer koncertjétől pedig valószínűleg sokan táncra perdülnek majd.

A nagyszínpad hazai felhozatala is izgalmasan alakul.

A háromfős Amoeba zenekarnak nem teljesen ismeretlen a Balaton: ők a Balaton Method című filmbe az Akkezdet Phiaival közösen hoztak egy dalt, de Paloznakon lesz ezen a hétvégén a Fábián Juli&Zoohacker is.

A Tájház udvarán lévő színpadra pedig a Marosi Zoltán Bandet, Pribojszki Mátyást és zenekarát és Little G. Weevilt várják a szervezők.  A második nap Myra Monoka live actjével indul, majd Gubás Gabi és zenekara, aztán pedig a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet.

A nyár egyik legcsaládiasabb hangulatú fesztiváljára a szervezők három színpaddal és tizenöt koncerttel készülnek. Új helyszín lesz idén a Jazz Terasz, ahol a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei gitároznak majd, mintha nem lenne holnap.

A szervezők a tavalyi fényfestés folytatását is ígérik, ezért azt el is várjuk, hogy ilyen furának tűnjön majd a paloznaki templom: