Tavaly azt írtuk, a zenei felhozatal nem az Everness Fesztivál erős oldala, idén ezen Péterfy Borival, Senával és világzenét játszó együttesekkel akarnak változtatni. Ettől függetlenül a headliner Akarattyán továbbra is a nyugalom, az egészséges fesztiválkaja és a gyerekbarát programfelhozatal marad. A felnőtteknek Soma és Kriston Andrea segít, a gyerekekkel pedig Levente Péter játszik majd egész nap.

A legbékésebb magyar fesztiválon idén is a tudatos életmódon, a kikapcsolódáson és feltöltődésen lesz a hangsúly. Mindezt a tudatos életmódhoz kapcsolódó életvezetési előadásokkal és alternatív mozgásformákkal  szeretnék elérni. Na meg esténként lazító koncertekkel. Az ötnapos fesztiválon világzenét játszó külföldi együttesek lépnek fel, jön a Mirabai Ceiba formáció, vagy a Glastonbury-t és a Byron Bay Bluefestet is megjárt máltai Tribali. A magyarok közül koncertet ad Péterfy Bori, Sena Dagadu és a Freedom Cafe is.

A családosok számára jó hír, hogy a fesztivál gyerekbarát, majdnem minden faluban készülnek gyerekprogramokra is, Levente Péter pedig külön gyerekfalut vezet majd.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy a szervezők tematikus falvakra osztották fel a fesztivál területét. Ezzel pedig nem álltak Mindegyik falunak választottak egy-egy ’törzsfőnököt’, aki a programokért felel és előadókat hív.

A kevésbé ismert neveken túl faluvezető ’törzsfőnök’ lesz az intimtorna szakértő Kriston Andrea, az Égből pottyant mesék Levente Pétere  és Soma Mamagésa is. Lesznek húsos fogások is a fesztiválon, de ételfronton idén is a vegán és vegetáriánus vonal uralja a kínálatot. Az Evernessen már tavaly is inkább azok voltak bajban, akik a csicseriborsós levesből egy jó vastag csülköt hiányoltak, és idén sem várnánk, hogy a VegaFOOD és a Sóker Zöldturmix Bár változtatna a tavalyi gyakorlaton.

Nem csigázzuk tovább a kedélyeket, mutatjuk melyik faluban mit lehet majd csinálni:

  •  MagNet: Itt gyerek és felnőtt programokkal és magyarországi civil szervezetek képviselőinek előadásaival találkoztok majd. Az egymás iránti szolidaritás és a fenntarthatóság jegyében kerekesszékes táncosok lépnek fel, a közösségi udvarban szabad jammelések lesznek és fair trade kávét árulnak a Magház éttermeiben.

  • Intimitás Falu: A Kriston Andrea  vezette faluban a nők intimebb kapcsolatba kerülhetnek a saját testükkel. Az intimtorna szakértő módszerével naponta harminc nőnek segít majd pozitívan megélni a női élettani folyamatokat. Lesz ciklus-ünnep, alhasvédő, reggeli kocogás és intimtorna.

  • Az ÖKO és Tudomány Falu programja már látatlanban is izgalmasan hangzik. Csodák palotája szerű játszóházat, robotépítést, drónokat és izgalmas fizikai kísérleteket ígérnek. A meghívott szakemberek pedig a tudomány jövőjéről tartanak különböző előadásokat.

  • Soma Mamagésa Öngyógyító Falujában külön Ádám és Éva sátorba várják a nőket és a férfiakat, de lesz egy közös tér is, ahol párkapcsolati tanácsadáson és családterápiás foglalkozásokon is részt vehetnek a párok, családok. Ez a falu alapvetően Soma Mamagésa húszéves öngyógyító tapasztalatára épül. Ez alatt az időszak alatt szinte minden fellelhető öngyógyító módszert kipróbált, az Everness Fesztiválon pedig saját múltjából merítve próbál mindenkinek hasznos módszereket mutatni.

  • Az Önmeghaladó Falunak több neves előadó között Dr. Menis Yousry világhírű pszichológust is sikerült Balatonakarattyára csábítania. Ebben a faluban a belső elmélyedés, a spirituális út végigjárása, a személyiséggel való foglalkozás lesz a központi téma elméletben és gyakorlatban egyaránt.

  • A Bionom Falu Antal Vali Bionom webáruházának bio kozmetikai termékeiről és ételeiről fog szólni elsősorban, de a megvásárolható termékek mellett beszélgetéseket ígérnek arról, hogyan mérgez minket a kozmetikai ipar, hogyan ügyeskedik a gyógyszer- és élelmiszeripar a profit érdekében.

  • Levente Péter Gyerek Faluja igazi alkotótábor lesz. Egy báb és egy mesefilmet fognak megtanulni a gyerekek, amelyet a hét végére el is játszanak, sőt le is filmeznek. Akárcsak az Égből pottyant mesékben, itt is főszereplők lesznek a gyerekek. A meséket egyébként Levente Péter felesége és alkotótársa Döbrentei Ildikó írta.

Jegyárak

  • Háromnapos hétégi bérlet május 31-ig: 16.900 Ft
  • Ötnapos teljes árú bérlet május 31-ig: 20.500 Ft
  • Ötnapos kedvezményes bérlet május 31-ig: 18.500 Ft
  • Szerda-csütörtöki napijegy: 6.900 Ft.

NYEREMÉNYJÁTÉK