éjszakai élet

szerkesztés

Vízre száll a legújabb balatoni bulisorozat – Yacht Balaton

Szerzők

  • Guttray Móni

2015. 06. 04. 13:41

Régebben talán csak csorgó nyállal nézted a klipeket, ahol gyönyörű, napbarnított emberek szelik a habokat csodajachtokon, üvölt a zene, és mindenki boldog, te meg azon morfondíroztál, hogy valami ilyesmi lehet a nagybetűs nyár. Jó hír, hogy június 6-tól csak a Balatonig kell menned, hogy te is részese legyél egy ilyen bulinak.

A Yacht Balaton egy új hullámos partisorozat, ahol nappal a csatlakozó hajókból kialakított buliflotta és a maxra tekert electro garantálja a legnagyobb szabadság érzését, napnyugta után pedig egy speciális szárazföldi helyszínen folytatódik tovább az őrület.

Fotó: Yacht Balaton

Az alapötletet néhány jól sikerült adriai vakáció adta, Tenner Beni és Kálmán Andris az ott szerzett élményeket – vitorlázás és lazulás a barátokkal – szerette volna átcsorgatni a haza vizekre. A srácok pár éve a Balatonon tettek próbát, egész nap a vízen voltak, egy-egy kis kikötőben megpihentek, este pedig óriásit buliztak a parton. Akkor jutott eszükbe, hogy ez a feeling annyira jó, hogy érdemes lenne kiterjeszteni, szervezett formába önteni. A megvalósításban Koleda Petra, Csókay Geri és Ráday Dávid volt segítségükre, összegyúrva minden buli- és fesztiválszervezői tapasztalatukat (CityMatiné, Hello Wood, Konyhakör), hogy az elképzelések valóban vízre kerülhessenek.

Egy ilyen komplex esemény szervezésénél hatalmas a rizikófaktor, nagyon sok dologra kell figyelni. Folyamatosan egyeztetni kell a közlekedési hatósággal, magánál a helyszínválasztásnál pedig jól fel kell mérni a kikötési lehetőségeket és a környék infrastruktúráját – ezért is esett a választásuk Füredre és környékére.

Az egyértelmű, hogy a srácok odavannak a Balatonért, de reményeik szerint a Yacht Balatonnal sikerül nagyon sok emberhez eljuttatni, hogy mi is ez a szerelem. Szeretnék közelebb hozni az embereket a vízhez, és megmutatni, hogy nem csak a parton lehet jó az élet. A hajós közeg mellett szívesen látnak minden bulizni vágyót. A cél, hogy lerombolják a zártkörű úri huncutság tévképzetét, és sokakkal megismertessék a vízi kultúrát.

A tavalyi 35 hajós demóverzió tapasztalataiból tanulva és az óriási érdeklődést látva idén megnövelték a vízi buli befogadóképességét, úgyhogy ha van saját hajótok, már csak egy megbízható hajóskapitányt kell szereznetek magatok mellé. Ha nincs hajótok, az sem baj, kérjetek segítséget a szervezőktől, ők tudják, kihez érdemes fordulni, vagy honnan érdemes bérelni. Illetve idén útnak indítanak egy extra „kalózhajót”, a Talizmánt is, amelyre az a szupergyors 60 fő szállhat fel, aki egyáltalán nem akar bajlódni hajószerzéssel.

Fotó: Yacht Balaton

A júniusi nyitóbuli kétségtelenül a nyár legizgalmasabb off-budapesti bulisorozatának kezdete lesz. A CityMatinéval egy hajóban evezve, zenében leginkább minimál, hangulatban viszont a maximum vár a Tihany és Füred közötti Gödrösben, sok-sok vitorlással, úszó stéggel, backstage-pontonnal, matracokkal, úszógumikkal és mindennel, ami egy „medencés parti” elengedhetetlen kelléke.

Nyáron még ekkor számíthattok Yacht Balaton bulikra:
Július 25.
Augusztus 8.
Augusztus 22.

Hasonló tartalmak

Admin mode