Régebben talán csak csorgó nyállal nézted a klipeket, ahol gyönyörű, napbarnított emberek szelik a habokat csodajachtokon, üvölt a zene, és mindenki boldog, te meg azon morfondíroztál, hogy valami ilyesmi lehet a nagybetűs nyár. Jó hír, hogy június 6-tól csak a Balatonig kell menned, hogy te is részese legyél egy ilyen bulinak.

A Yacht Balaton egy új hullámos partisorozat, ahol nappal a csatlakozó hajókból kialakított buliflotta és a maxra tekert electro garantálja a legnagyobb szabadság érzését, napnyugta után pedig egy speciális szárazföldi helyszínen folytatódik tovább az őrület.

Az alapötletet néhány jól sikerült adriai vakáció adta, Tenner Beni és Kálmán Andris az ott szerzett élményeket – vitorlázás és lazulás a barátokkal – szerette volna átcsorgatni a haza vizekre. A srácok pár éve a Balatonon tettek próbát, egész nap a vízen voltak, egy-egy kis kikötőben megpihentek, este pedig óriásit buliztak a parton. Akkor jutott eszükbe, hogy ez a feeling annyira jó, hogy érdemes lenne kiterjeszteni, szervezett formába önteni. A megvalósításban Koleda Petra, Csókay Geri és Ráday Dávid volt segítségükre, összegyúrva minden buli- és fesztiválszervezői tapasztalatukat (CityMatiné, Hello Wood, Konyhakör), hogy az elképzelések valóban vízre kerülhessenek.

Egy ilyen komplex esemény szervezésénél hatalmas a rizikófaktor, nagyon sok dologra kell figyelni. Folyamatosan egyeztetni kell a közlekedési hatósággal, magánál a helyszínválasztásnál pedig jól fel kell mérni a kikötési lehetőségeket és a környék infrastruktúráját – ezért is esett a választásuk Füredre és környékére.

Az egyértelmű, hogy a srácok odavannak a Balatonért, de reményeik szerint a Yacht Balatonnal sikerül nagyon sok emberhez eljuttatni, hogy mi is ez a szerelem. Szeretnék közelebb hozni az embereket a vízhez, és megmutatni, hogy nem csak a parton lehet jó az élet. A hajós közeg mellett szívesen látnak minden bulizni vágyót. A cél, hogy lerombolják a zártkörű úri huncutság tévképzetét, és sokakkal megismertessék a vízi kultúrát.

A tavalyi 35 hajós demóverzió tapasztalataiból tanulva és az óriási érdeklődést látva idén megnövelték a vízi buli befogadóképességét, úgyhogy ha van saját hajótok, már csak egy megbízható hajóskapitányt kell szereznetek magatok mellé. Ha nincs hajótok, az sem baj, kérjetek segítséget a szervezőktől, ők tudják, kihez érdemes fordulni, vagy honnan érdemes bérelni. Illetve idén útnak indítanak egy extra „kalózhajót”, a Talizmánt is, amelyre az a szupergyors 60 fő szállhat fel, aki egyáltalán nem akar bajlódni hajószerzéssel.

A júniusi nyitóbuli kétségtelenül a nyár legizgalmasabb off-budapesti bulisorozatának kezdete lesz. A CityMatinéval egy hajóban evezve, zenében leginkább minimál, hangulatban viszont a maximum vár a Tihany és Füred közötti Gödrösben, sok-sok vitorlással, úszó stéggel, backstage-pontonnal, matracokkal, úszógumikkal és mindennel, ami egy „medencés parti” elengedhetetlen kelléke.