Június első hétvégéjére igazi meleget jósolnak az okosok. Az étlapunkon szerepel balatonfüredi borfesztivál, tihanyi jachtparti, siófoki biciklis program és egy kis kaposvári kultúra is. Itt egy (nagyrészt) szabadtéri program- és fesztiválcsokor.

CSÜTÖRTÖK

LEGO-kiállítás utolsó napja – Balatonfüred (06. 04.)

Mióta felépítették a Bazilika előtt a világ legmagasabb LEGO-tornyát, sorra érkeznek a különböző hírek az elmúlt 50 év emblematikus  játékáról. Az egyik ilyen a balatonfüredi LEGO-kiállítás, amely már csak csütörtökig van nyitva. Utána egy időre elillan gyerekkorunk visszaidézésének lehetősége. A Kisfaludy Galériában 200 négyzetmétert borítanak a gyűjtők által kölcsönadott, a mindennapi életből ellesett pillanatokba rendezett színes kockák.

Könyv-, bor-, jazzfesztivál – Balatonfüred (06. 04–07.)

Füred híres a borfesztiváljairól. Az idei elsőt ebben a sorban az ünnepi könyvhét apropóján rendezik meg, ahol a kultúra és a gasztronómia ismét párban jár. A Bor utcává avanzsáló Blaha Lujza utcát és környékét csak ajánlani tudjuk. Az ott szerzett fröccsel végigjárni a Tagore sétányt, miközben  este jazzkoncertek szólnak – ideális folytatása az estének! Napközben pedig irodalmi kávéház, könyvbemutatók és gyerekprogramok várják a kíváncsiakat 4 napon keresztül. A tartalmas pihenés garantált!

Keszthely város napja (06. 04–08.)

Ha még nem láttad Beck Zolit egyetemi adjunktusi mivoltában, akkor irány Keszthely, ahol a Város napja rendezvény csütörtöki nyitóünnepségén tart a 30Y frontembere előadást. A programok pénteken komoly- és könnyűzenei koncertekkel folytatódnak, a hétvégén pedig szabadtéri programok lesznek a Fő téren és a Sétálóutcában.

PÉNTEK

A Balaton napja – Badacsony (06. 05.)

Ha eddig még nem voltál a magyar tengernél, akkor most mindenképp eljött a megfelelő alkalom. A tó vize már 20 °C-os, ennek örömére pénteken hivatalosan is elkezdődik a strandszezon – a Balatoni Kör által rendezett Balaton napja rendezvény keretében. A szervezők érdekes performansszal álltak elő: odahívják Badacsonyba a tavalyi Miss Balatont, aki belöki a tóba a vízimentőket.

Ez lehet az első olyan alkalom, melyen a jövőben minden balatoni település egyszerre vehetne részt mint közös Balaton-ünnepen. Az idei megnyitó után estébe nyúló strandpiknik, a Bergmann cukrászda által borokból készített különleges fagylaltok, beach food és olyan badacsonyi éttermek várnak, mint például a Kishableány vagy a Kisfaludy-ház.

3 szemszög kiállítás - Füle (06. 05. - 06. 07.)

A fülei Petőfi Sándor Művelődési Házban berendezett kiállítás pont arra jó, hogy elhagyd a mindenki számára megszokott utat, és találj valami új balatoni nézőpontot. Három képzőművész jóbarát, Nagy Béla, Szabó Endre és Szamos Iván úgy kerültek Fülére, hogy romos vályogházakat újítottak fel kellemes polgári nyaralókká, ahol úgy alkothatnak, ahogy mindig is szerettek volna. Most részben a fülei táj által ihletett munkáikat, részben más témájú rajzokat, festményeket, fotókat állítanak ki.

SZOMBAT

Tour de Pelso 2015 – Siófok (06. 06.)

Bringás városnézésként is aposztrofálható a Tour de Pelso, amelyet nem csak a sport és a biciklizés szerelmeseinek találtak ki. Az egy nap alatt a Balatont megkerülő 200 km-s megatáv mellett van azért hobbysportolói és családbarát, 76, 40 és 25 km-es lehetőség is. Itt az idő, hogy nyeregbe pattanj, és tekerj egyet a vízpart mellett vagy a Siófokot behálózó útvonalak egyikén!




Yacht Balaton – Tihany (06. 06.)

Kalózhajó, úszószigetnek álcázott tánctér – a tavalyi siker után idén is szórakozóhely terem a Balaton közepén! A Nagyon Balaton egyik első programja idén sorozattá avanzsál, minden nyári hónapra jut legalább egy Yacht-buli, a sor szombaton kezdődik. Ha pedig már úgyis ott vagytok, akkor meg is van fotótéma a heti nyereményjátékunkhoz, amellyel Balaton Sound páros VIP-belépőt nyerhettek. Ne felejtsétek a #nagyonbalaton és az #eszakvsdel hashtaget!

Nagy Nyári Szezonnyitó Hétvége a PIAC placcon - Tihany (06.06-07.)

A nyitó hétvégés programlistának lassan a végére érünk, de semmiképp se hagyjátok ki a Piac Placcot. Ha még nem jógáztál piacon, szombaton erre is lehetőséged nyílik a nyár egyik kihagyhatatlan helyszínén. Igazi, hamisíthatatlan piaci hangulat, élőzene, piknik, az a bizonyos jóga (11-12 között) no és persze sajtok, húsok, balatoni borok széles választéka vár. Estére is érdemes maradni, mert először láthatjátok a Balaton Method című filmet a tó partján.