Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Alföldi nyitja meg a nyár legérdekesebb balatoni kiállítását

Szerzők

  • We Love Balaton

2015. 06. 09. 16:19

Még egy hétig küldhettek balatoni emlékeket Szentbékkállára.

Kiderült néhány új részlet arról a kiállításról, amit nagyon várunk Szentbékkállán. Bódi Kinga és Farkas Zsófia lesz a két kurátor, mellettük pedig olyan képzőművészeket kértek fel, mint a We Love Budapesten is bemutatott Budha Tomi és Tábori András kettőse, a Gruppo Tökmag, Csáky Marianne, akinek Kínában, Szöulban és New Yorkban is volt már kiállítása, vagy az Esterházy-díjas Kovács Olívia.

A kiállítók között lesz még: Czene Márta, Moizer Zsuzsa, Szabó Eszter, Szász Lilla, Szinyova Gergő és Vécsei Júlia.

Egy ötlet: érdemes ránézni néhány kiállító tumblr-oldalára, kifejezetten könnyű elveszni a posztjaikban:

Kortárs költők is közreműködnek majd, köztük az Akkezdet egyik Phia is, Závada Péter, rajta kívül Hevesi Judit, Fehér Renátó, Szöllősy Balázs és Sirokai Mátyás.

A kiállítást július 11-én este 6 órakor nyitják meg Alföldi Róbert és Aknai Katalin művészettörténész közös performanszával a Pegazusban.

A kurátorok nem azt ígérik, hogy egy Balaton története retrospektív kiállítást hoznak a Káli-medencébe, hanem egy-egy a művészeket inspiráló pillanatot dolgoznak majd fel: egy-egy nagymamánál töltött nyaralást, vagy a Zimmer Frei-jelenséget.

Amit korábban írtunk, még mindig érvényes: június 15-ig az emlekektava@gmail.com e-mail címre bárki elküldheti balatoni emlékeit, amit a művészek felhasználhatnak az alkotáshoz.

(via: Artportal)

Hasonló tartalmak

Admin mode