Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Világfaluval erősít Vigántpetend

Szerzők

  • We Love Balaton

2015. 07. 23. 18:44

Elkészült a Hello Wood Falu.

A Művészetek Völgye egyik központi helyszínét adó installáción 30 ország építészei dolgoztak a Hello Wood csórompusztai táborában. Az alkotók egy olyan olyan falut alkottak, ahol az építmények kapcsolódnak egymáshoz és reflektálnak is egymásra, valamint korunk fontos társadalmi kérdéseire. Az installációk között van migrációs ház, közösségi színpad, szentély, a születés és a halál körforgását megörökítő lakóépület, kilátóba épített zuhanyzó, de még egy guruló kocsma is.

A világ minden tájáról érkező résztvevők számára kiderült, hogy sokszor teljesen mást értenek "falu" alatt: a magyar falu legtöbbször egy utcából áll, míg Mexikóban a települések sugaras felépítésűek. Emiatt a valós falvakra és azok építészeti jellemzőre nem tudtak alapozni az alkotók. Ennek eredménye viszont egy olyan fúzió, amelyet a világvárosokból érkezett építészek nemzetközi csoportja ideálisnak tart.

A FALU PROJEKT 2015 idén indult, és egy három évig tartó építészeti kísérlet első része. Jövőre a korábbi tapasztalatokat felhasználva fejlesztik tovább a falu-közösséget, 2017-ben a Falu leépülését, amortizációját fogja vizsgálni a független oktatási szervezet.

Hasonló tartalmak

Admin mode