Valami nagyon elindult Paloznakon: most jelentették be, hogy Homola Szabolcs borteraszt nyit, ezzel egy időben pedig elindítja magyaros éttermét is, ráadásul nem a rántott hús-párolt rizs koncepcióval. A Sáfrános séfje az Almárium Bisztróból, vagy az Apacukából ismerős Kerekes Sándor lesz, az ételeket pedig az ígéret szerint "innovatív szabadtűzi konyha" jellemzi. Röviden: grillkonyha.

A név onnan jött, hogy az étterem épülete a Sáfránkert dűlő végén található. Korábban itt egy Akác kocsma nevű hely volt, de az ötletet, miszerint tartsák meg ugyanilyen néven, a Homola család elvetette. Egy Sáfránkertben pedig nyilván adja magát, hogy előkerüljenek a sáfrányos ételek a kínálatban.

A faszénes grillen sült kacsa mellé például rögtön sáfrányos citromos krumplifőzeléket lehet kérni, de borjúpaprikás is játszik majd tojásos galuskával, vagy tejfölös uborka salátával. Amellett, hogy lesz egy gyakran változó étlap és egy táblás ajánlat, szabadon akarják kezelni a kínálatot: a szabad tűzön készült ételek mellé variálható lesz a köret.

A gyerekmenükben állandó vendég dinófasírt és a mosolygós krumpli kizárt, helyette itt is jön az újhullámos vonal. Az alapanyagokra komoly hangsúlyt akarnak fektetni: a kacsa és a szürkemarha a vágóhídról jön közvetlenül, a pisztráng Tapolcáról, fűszerek pedig a saját kertjükből.