Miközben látjuk, hogy a Balaton minden nyáron kicsit megújul, nagyon könnyű olyan épületekbe botlani, amelyek 30 évvel ezelőtt még zsúfolásig voltak jól szórakozó emberekkel. Fotósunk két pontosan ilyen helyen készített képeket. Siófokon az Ezüstpart Hotel egyik elhagyatott épületében, ahova a Vodafone sajtóeseménye alatt jutottunk be és Szentkirályszabadján, ahol egy teljes szellemvárost találtok panelházakkal, óvodával, mindennel.

Szentkirályszabadjai szellemváros

Veszprém és Balatonalmádi között félúton található szellemváros elég közismert, rengetegen felfedezték már maguknak, legutóbb a vs.hu készített itt egy látványos anyagot a highline-ozó fiatalokról. A közeli szovjet laktanyában élők a rendszerváltás környékén kiköltöztek, és maguk mögött hagytak rengeteg panelházat, amelyek most már úgy néznek ki, mintha atomtámadás érte volna a környékét.

Hotel Ezüspart, Siófok

Ez nem az a szálloda, ahol a Balaton Method is forgott. Ez annak a testvére. Az egykor.hu szerint 1972-ben adták át Balatonszéplakon az Ezüstpart részeként, a SZOT-üdülő 1-es épülete volt, közel hozzá a legendás Orion-bárral. Az épület le van zárva, a tetején viszont az összes nagy mobilszolgáltatónak van bázisállomása.

Címkék