Bréking / gasztró

szerkesztés

A jazz játszik Paloznakon, a korgó gyomor nem

Szerzők

  • We Love Balaton

2015. 08. 05. 15:25

Megtudtuk, mivel lehet majd pótolni a letáncolt kalóriát a Jazz Pikniken.

Arról már korábban írtunk, milyen nagyszerű összefogás alakult a csopaki és paloznaki borászatok között, és idén a Homola borok mellett 5 másik pincészet is képviseli majd a régiót a Paloznaki Jazz és Bor Pikniken.

Most kiderült, milyen menüsorral készülnek a piknikre érkező vendéglátóhelyek, amire nem túlzás azt mondani, hogy itt egy kisebb gourmet fesztivál alakul.

Baricska Csárda palóclevest főz Keleméri birkából, de hoznak grillezett kacsamellet is lilakáposzta-krémmel és dödöllével. Desszertnek pedig jöhet az almás pitéjük vanília fagylalttal, amit már tavaly a Balaton Soundon is elég jól szólt.

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

A fővárosi Terminál Étterem hoz egy komplett menüsort, amelyben lilahagyma lekvárral és brióssal tálalt libamáj brulée tokaji redukcióval ugyanúgy szerepel, mint marhahúsból készült pincepörkölt, vagy egy jó gourmet hamburger. Itt viszont nem áll meg a dolog, lesz egy Terminál BBQ elnevezésű egység is, ahol grill kolbászt mérnek dijoni mustárral, a pulled pork szendvicsről nem is beszélve.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Ezeken kívül jönnek a Sáfránkert jól ismert grill ételei, ami viszont újdonság: hétvégén reggelire is be lehet nevezni. Persze ide is kell csavar, és a bundáskenyeret csak kecskesajtos tejföllel, a kakukkfüves grillkolbászt bazsalikom mustárral tudják adni. Máshogy nem megy.

Az ételek árait még nem lehet tudni, de a főételek várhatóan 2 000 Ft környékéről indulnak majd.

A Paloznaki Bor és Jazz Piknik pénteken indul, esténként jazz koncertekre érdemes figyelni, a várható jó idő alapján pedig nap közben úgyis mindenki a strand felé veszi az irányt.

Hasonló tartalmak

Admin mode