Még mindig áll a szüreti bál, de mellette más izgalmas programokban is elmerülhetünk ezen a zimankóval kezdődő, de verőfényes napsütéssel végződő hétvégén. A sportos kedvűeknek Kenesét és a Triatlon Fesztivált vagy a kéthelyi szőlőhegyben való futást ajánljuk, a könnyed esti szórakozást keresőknek pedig érdemes a füredi Kredenc felé venni az irányt, ahol a házi padlizsánkrémet most például a Patché bluesos, dzsesszes dallamaival fűszerezik.

Csütörtök (09.10.)

Szüreti napok Tihanyban (09. 10- 13.)

Az ősz és a levélhullás ideje hagyományosan a sokszínű szüreti mulatságok időszaka, és ebből a Tihany-félsziget lakói sem maradnak ki. A sokéves tradíciónak megfelelően 2015 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat a hónap második hétvégéjén. Jön például a Veszprémi Cigányzenekar és lesz szüreti felvonulás is.

Péntek (09.11.)

Badacsonyi Szüret (09. 11-13.)

Péntektől már Badacsonyban is ünneplik a szőlőszedést, és ez egyben az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulását is jelenti. Egész pontosan a 71-es számú fő közlekedési úton Badacsonytomaj és Badacsony közötti szakaszán vonulnak majd fel a környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók,tűzzsonglőrök, fúvószenekarok, lovas fogatok. 

Laser Európa Kupa - Balatonfüred (09. 11-13.)

Vagyis a Balatonnál rendezett vitorlás világversenyek következő szereplője. Ezen a napon várhatóan 150-200 megmérettetésre kész vitorlás indul a Balatonfüredi Yacht Klubból a négy hajóosztálynak (Laser Standard, Laser Radial Női – mindkettő olimpiai hajóosztály, valamint Laser Radial Nyílt és Laser 4.7) kiírt versenyen. A regatta az idény egyik legnagyobb hajószámot felvonultató kishajós versenye lehet.

Balatonman Triatlon Fesztivál - Balatonkenese (09. 11-13.)

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Balatonman Triatlon verseny kenesei verzióját, ráadásul ezen a szép szeptemberi hétvégén. Balatonfüredi testvéréhez hasonlóan itt is három távon indulhatnak a versenyzők; iron-, közép- és 40,5 távból lehet választani. Szeptember 10-ig már csak személyes előnevezésre van lehetőség a budapesti Maratonman Depo Futóbolt és Frissítőponton. A szervezők biztosítják az étkezéseket, pénteken tésztapartyval, szombaton bográccsal, vasárnap pedig záró ebéddel várják a versenyzőket.

Részletes információkat a versenyről itt találtok.

Szombat (09.12.)

Szüreti mulatságok (09. 12.)

Természetesen a szombati nap sem telhet el szüreti vigadalom nélkül, több balatoni településen indul a felvonulás és a közösségi csűrdöngölés a szabadban:

FALKA Strand - Balatonfűzfő (09. 12.)

Ezen a napon a fűzfői Föveny Strandon a helye minden balatoni kutyának. A 4TAPPANCS ugyanis már harmadjára rendezi meg FALKA Strand nevű eseményét, ahol kutyák és gazdik szabadon élvezhetik a Balaton-part adta lehetőségeket, és ahol különleges programokba is be lehet csatlakozni. Itt tényleg minden a kis és nagy kedvencekről szól; vizslatúra, kutya IQ teszt, fizioterápia, kutyasurfing is szerepel a napirendi pontok között, továbbá megválasztják majd a strand négylábú szépét, és kutya-gazdi úszóversenyre is lehet nevezni.

Futás a Szőlőhegyen - Kéthely (09. 12.)

Ha valaki különleges futóterepre vágyik, készítse elő az edzőcipőjét erre a hétvégére. Az Ax&Ax Borászat újra, már hagyományszerűen megrendezi éves futóversenyét a kéthelyi szőlődűlők között. Nevezni Facebookon kell, indulni 2 távon (5 és 10 km) lehet, és mindezért borcsomagokat nyerhetnek a legfürgébbek.

Patché koncert a Kredencben - Balatonfüred (09. 12.)

20:30-tól játszik majd a Kredenc Borbisztróban ez a nyerő „kis jazz, kis pop, kis blues"-t megszólaltató páros, ami azért is lesz különleges, mert a banda férfi tagja szülőföldjén, szülővárosában léphet színpadra. A duó új dalokkal is készül, a Kredenc pedig hozza formáját; most is finom borok és ételek közül lehet válogatni, lesz padlizsánkrém della casa, Világ lecsó és házi süti is.