Jöhet eső, jöhet szél - és jön is -, de a balatoni programok nem zavartatják magukat. Napfény helyett kézműves csokoládék gondoskodnak majd a boldogsághormonok megfelelő szintjéről, és indul az Őszi Nyitott Balaton programsorozat, ahol többek között borvacsora, Jazz Fesztivál és Kutatók Éjszakája is lesz terítéken.

Szüreti fesztiválok

Szerencsére még mindig van leszedésre váró szőlő a tőkéken, ami továbbra is okot ad a szüreti mulatozásra. Ezen a hétvégén a következő helyszíneken élvezhetjük az ilyenkor jellemző forgatagot:

09. 25-27.: Szüreti Fesztivál és Szent Mihály Nap Balatonfüreden
09. 26.: Szüreti Vigadalom Balatonkenesén
09. 26.: Szüreti Vigadalom Szigligeten
09 26-27.: Keszthely Szezonzáró és Szüret

Péntek (09. 25.)

Borvacsora Trombitás Tamással - Gyenesdiás (09. 25.)

Az Ősszel is Balaton program keretén belül, egyúttal a Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva, egy borvacsorán találkozhatunk Trombitás Tamással, Munkácsy-díjas képzőművésszel és egyben borásszal, és a Miakő étterem festő-tulajdonosával találkozhat a közönség a Darnay Pincében.  Ezen az estén borok, gasztronómia és kultúra lesz terítéken, és persze étel formájában is kínálnak finom falatokat, ami mellé a Trombitás Borház borait lehet kortyolgatni. 

Menü: 
Fogadó petrencerudak, szíverősítővel 
Gyenesi "ficánka"
Sajnálom-sajttálon
"Emlékek"
Egy "túróst" pohárban

Soul Massage a Kredenc Borbisztróban - Balatonfüred (09. 25.)

A füredi Kredenctől már megszokhattuk az igényes hétvégi muzsikát, és ez alkalommal se lesz ez másként. A nyirkos időjárásra ők lelket simogató jazz zenével válaszolnak, és szeretettel várják az ebben partner közönséget. Pénteken Soul Massage a program, szombatra pedig az Alan Long Bandet hívták vendégül  a Vitorlás Évadzaró Partyra. Bármelyik eseményt is választjuk, egy Rozika vagy Bodrika ízletes kísérője lehet az estének.

Szombat (09. 26.)

Jazz Cuvée Fesztivál - Kéthely (09. 26-27.)

Az Ax&Ax Borászat szervezésében két egymást követő napon a hazai dzsessz-színtér legjobban csengő nevei adják egymásnak a mikrofont és a színpadot. Az első napon a Peet Project, Boggie, Pély Barnabás és Romhányi Áron zenélnek, másnap pedig a Hajdu Klára Quartet, a Pribojszki Band, valamint Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint következnek. Most semmilyen kompkoncert nem lesz, csak tiszta jazz, mellé pedig ínyenc ételeket ígérnek, valamint azt, hogy a belépőjegyért cserébe az Ax Wine (e)motion pincészet három borát is megkóstolhatjuk.

Tihanyi Félmaraton (09. 26.)

tihanyi piac szombatra egy félmaratont talált ki szintidő és időmérés nélkül: a cél, hogy minél többen induljanak el, és fussák körbe a félszigeten kijelölt 12,2 km-es távot, érintve a bicikliutat, a Belső-tó partját és persze az apátságot. A rajt és cél is a révnél lesz, ahol a PIAC Placcot találjátok.

Csokoládé Fesztivál - Balatonszárszó (09. 26-27.)

Szárszón, a József Attila Emlékház több mint fél évszázada szolgál a költőóriás életművének bemutatására, ám ezúttal nem a ő lesz a főszerepben, hanem a csokoládé, ráadásul két teljes napon át. A rendezvényen a boldogsághormonok felszabadulása garantált: mindenki saját kezűleg készíthet és kóstolhat csokikülönlegességeket.