A Szent Donát Pincészet rizlingjét tengeri sügér mellé kínálják egy belga majorság csúcséttermében. A hely több mint 10 éve három Michelin-csillagos.

Szent Donát Pincészet 2013-as Meszes olaszrizlingje bekerült a három Michelin-csillagos Hof van Cleve borkínálatába. A helyi Gault Millau ételkalauz sorozatban ötször rangsorolta őket Belgium és Luxemburg legjobb éttermének, az elismert skandináv ételkritikusok blogja, a wbpstars.com pedig február elején egyenesen a világ legjobbjának nevezte saját top 60-as listáján. Szóval egyáltalán nem kispályás helyről van szó.

A sommelier személye miatt különösen nagy dolog, hogy a Szent Donát bora bekerült, mert Mathieu Vanneste-ről a Gault Millau legutóbbi értékelésében csak annyit írt, hogy Belgiumban nem találtak nála jobb sommeliert. A csopaki pincészet közleménye szerint Vanneste egy új tengeri sügér fogás mellé keresett megfelelő bort, ekkor talált rá a Meszesre.

A 2013-as Meszes alapanyaga a pincészet közvetlen közelében elterülő, Csopaki Kódex táblával ellátott, organikus művelésű szőlőjükről származik.

A Hof van Cleve étterem egy belga majorságban található Brüsszeltől 73 km-re, Peter Goossens séf 24 éve üzemelteti a helyet, és több mint 10 éve őrzi mindhárom Michelin csillagját.