Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Teljesen veszélytelen Jurassic Park nyílt Veszprémben

Nem fenyeget a veszély, hogy Steven Spielberg bármelyik pillanatban idejön forgatni, de a Veszprémi Állatkertben már műanyag dinókat is láthattok.

Május 18-án, szerda délután adták át a 170 millió forintból megvalósult beruházást, amelynek keretében harminc életnagyságú dinoszauruszt költöztettek a Veszprémi Állatkert gulya-dombi részére. A két hektáron elterülő kiállítást benépesítők között – csak a legismertebbeket említve – Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Stegosaurus és Velociraptor is található.

A műanyag állatszobrokat Németországból hozták, hogy az ország legnagyobb ilyen jellegű kiállítását hívják életre. A télen-nyáron látogatható őslények elhelyezése mellett játékos gyermekfoglalkoztatókat is kialakítottak: a programokon a gyermekek részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz feltárásában vagy kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki, és a korábbi ígérezetkhez hűen tényleg be lehet mászni egy lefejezett T-Rexbe.

Emellett külön érdekesség, hogy a veszprémi természetrajzi múzeum névadója, Laczkó Dezső 1899-ben a most átadott őslénypark közelében találta meg a kavicsfogú álteknős maradványait.

Hasonló tartalmak

5 kedvenc ékszerészünk, akik hordhatóvá teszik a Balatont

?>

Ebben a cikkben 5 olyan, balatoni kötődésű ékszerészt gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeivel nem lehet mellélőni!

Mutatjuk a 2024-es Balaton Sound első fellépőit

?>

Bejelentették a 2024-es Balaton Sound első fellépőit.

Borkóstolókkal és téli wellness-élménnyel vár a Hotel Vinifera Wine & Spa

?>

A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.

A jazz, a soul és az elektro-swing sztárjai érkeznek a 2024-es VeszprémFestre

?>

Július 16-20. között Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace lép fel a VeszprémFesten.

Neked ajánlott

A