Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Plakátokkal mutatják be a hétköznapokat Ferenc Józseftől Kun Béláig

146 plakát, 10 év, 2 forradalom, 1 világháború. Mindez szeptember közepéig megnézhető a Balaton Múzeumban.

Múlt vasárnaptól a keszthelyi Balaton Múzeumban látható a Magyar Nemzeti Múzeum közel 45 ezer darabos plakátgyűjteményéből válogatott, az I. világháborút és az azt megelőző időszakot bemutató vándorkiállítás. Az Elsodort világ – Plakát-álmok 1910-1920 című tárlat a múzeum korabeli tárgyi emlékeivel kiegészítve szeptember 17-ig tekinthető meg. „Áthintázni a békeidőkből a háborúba? Emlékezni arra, amit elsodort a Nagy Háború? Ráismerni mindarra, amit egy új, modern évszázad hozott? Felismerni a tömeg évszázadában a tömeg erejét?” – Ihász István kurátor beköszöntője alapján ezeket a kérdéseket feszegeti a kiállítás.

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A