Bréking / balaton

szerkesztés

Mélygarázzsal, parkkal és új étteremmel készül Füred a vizes vb-re

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 10. 11. 10:57

Több mint kétmilliárd forintba kerülnek az új fejlesztések.

Budapest rendezi 2017-ben a vizes világbajnokságot, de a nyílt vízi versenyszámokat mind Balatonfüredre hozzák, így július 15. és 21. között összesen hat verseny lesz a Balatonban az 5 km-es versenyszámoktól a 10 km-es távon át egészen a 25 km-es döntőig.

Balatonfüreden már felépült egy új uszoda, amit várhatóan idén ősszel adnak át, de még a világbajnokság előtt újabb fejlesztések jönnek - írja a balatonfüred.hu. Kormányhatározat ítélt meg 1,9 milliárd forintot arra, hogy a Zákonyi sétányon mélygarázs, a Széchenyi utcában pedig parkolóház épüljön, de Bóka István polgármester néhány napja egy lakossági fórumon elmondta, hogy a mélygarázs esetében "a Balaton közelsége miatt extra munkálatok is előfordulhatnak, ezért nem lehet pontos beruházási összeggel tervezni. Ha nem marad elég forrás, akkor a parkolóházat nem építjük meg".

A 180 férőhelyes mélygarázshoz ragaszkodnak, mert parkot terveznek a felszínére, és Bóka szerint "nagyon fontos, hogy a város egyik legértékesebb területén újabb zöldfelületet tudjunk kialakítani, ugyanakkor parkolóhelyeket se veszítsünk." A park megépítésére azonban még nincs meg a fedezet, pályázatot adtak be, amelynek várják az eredményét. Ha nyernek, parkosítják a nyolcezer négyzetméteres területet, amelyen egy étterem-cukrászda illetve egy kiállítóhely is létesülne. Ugyanebből a pályázati pénzből a Brázay strand egyhektáros területén is szeretnének parkot létrehozni, valamint csónakkikötőt építenének.

Egy másik kormányhatározat alapján a város 712 millió forintot költhet majd forgalomfejlesztésre, valamint a versenyek megrendezéséhez szorosan köthető munkákra, mint például a Tagore sétány előtti meder kotrására, stégek és lelátók építésére, konténerek telepítésére. Mivel a felnőtt világbajnokság után közvetlenül a FINA Masters verseny is zajlik a 25 éven felüli, aktív sportot befejezett korosztálynak, még augusztus 3. és 6. között is lesznek versenyek Balatonfüreden.

Már most lehet tudni, hogy az előkészületi és az utómunkák miatt a Tagore sétány előtti öböl június 19. és augusztus 14. között részlegesen le lesz zárva.

Hasonló tartalmak

Admin mode