Kívül-belül megújult a Hotel Füred, amely így a Balaton egyik legjelentősebb luxusszállodája lett. Így van ez akkor is, ha túl sok meglepetésre a borsos árak ellenére sem számíthatunk. A hotel tényleg nagy, hoz egy menő wellness-részt, megszámlálhatatlanul sok csillárt, legfőbb értékét mégis az adja, hogy csak néhány lépésnyire van a Balatontól.

Összesen mintegy 4,6 milliárd forintba (ebből 1,6 milliárd állami támogatás), és két év munkájába került a balatonfüredi Hotel Füred épületének felújítása. Annak az épületnek, ami eddig inkább magas tornyával és finoman szólva sem látványos belső terével vitte Balatonfüred hírét. A szégyenfoltból napelemekkel felszerelt modern épület lett, amely április 28-án nyit meg.

A torony a felújítással együtt is maradt: a 13 emelet magas Hotel Füred 199 szobájának 398 férőhelyén még Leónidasz spártai hadseregét is kényelmesen lehetne altatni.

A látványkonyhával felszerelt étterembe ennél kicsit kevesebben, pont háromszázan férnek be. Itt lesznek a svédasztalos reggelik és vacsorák, továbbá Á la carte étlappal is készülnek. Mindezen kívül a beach bár a kényelmes vendégek legjobb barátja lesz, ami annyit jelent, hogy a vízpartra is lehet majd ételt, vagy italt rendelni.

Amíg bejártuk a hotelt, olyan érzésünk volt, mintha itt egész évben az Anna-bálra készülnének, mert bármerre néztünk, üvegkristályokkal díszített csillárokat láttunk. Nem is akármilyen csillárok ezek: a márkájuk Bohemia, amelyekbe állítólag Mária Terézia is szerelmes volt. Ezeket a mai napig Csehországban gyártják.

Az egész épület leírásánál túlhasználhatnánk a hatalmas jelzőt, így a konferencia teremnél is: ide akár 800 fős eseményeket is lehet szervezni. A megnyitón egy Zséda-koncerttel mutatkozhattak be az itteni csillárok.

Az árakról már írtunk korábban: főszezonban egy kétágyas panorámás szoba 59 700 Ft-ba kerül két főnek egy napra. A panoráma, amiért felárat kérnek, a balatonfüredi öbölre néz, és őszintén: egy ilyen első szintről mi is szívesen követnénk a 2016-os Kékszalag rajtját.

A barátságos és meleg színek ára a lakosztályban főszezonban napi 104 ezer forintnál kezdődik, ezért cserébe pedig kapunk egy tágas nappalit és egy hálószobát. Itt még a kicsit túldíszített szőnyeg mellett is otthon éreznénk magunkat néhány napig, mert az élményen nagyon sokat dob az ötcsillagos panoráma, ami ébredés után fogad.

A híres elnöki lakosztály is kapott az elmaradhatatlan üvegkristályokból és a mindent uraló arany színből. És amikor azt mondjuk, hogy mindent ural, még a csaptelepekre is gondolunk.

A luxus egy új szintje, amikor az ágyból nézheted, mi történik egy szobával arrébb a kádban: Balatonfüreden tényleg erről van szó, mert a hálószobát csak egy üvegfal választja el a fürdőszobától és szaunától.

Szerkesztőségünk egyik tagja sem töltött sok időt eddig elnöki lakosztályok környékén, ezért minket különös meglepetésként ért, hogy a kisebb méretű trónszékekkel körbevett étkezőasztal mellé bekerült egy csappal és egy kicsi villany főzőlappal kiegészített konyhabútor is.

Az öt beltéri, két kültéri medence és a szálloda saját strandja külsős vendégeknek is látogatható.

Ez eddig jól hangzik, de a 6 ezer forintos napidíj még akkor is sok, ha strandolás mellett a wellness-tudományok (infra-, finn- és bioszaunák, gőzfürdő, kneipp taposó, sóbarlang és különböző élményzuhanyok) minden ágába bevezetnek minket. A wellness-részleg mellett található a Bowling-bár, (ahol van darts, csocsó és léghoki is), ezt már csak a vendégek használhatják, óránként 5 ezer forintért.

Éjszakára elég komoly világítást kap az épület. Egyáltalán nem lennénk meglepődve, ha valamilyen alternatív világítótoronyként még az éjszakai vitorlázóknak is stabil tájékozódási pont lenne a Hotel Füred.

Címkék