Nem fenyeget a veszély, hogy Steven Spielberg bármelyik pillanatban idejön forgatni, de a Veszprémi Állatkertben már műanyag dinókat is láthattok.

Május 18-án, szerda délután adták át a 170 millió forintból megvalósult beruházást, amelynek keretében harminc életnagyságú dinoszauruszt költöztettek a Veszprémi Állatkert gulya-dombi részére. A két hektáron elterülő kiállítást benépesítők között – csak a legismertebbeket említve – Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Stegosaurus és Velociraptor is található.

A műanyag állatszobrokat Németországból hozták, hogy az ország legnagyobb ilyen jellegű kiállítását hívják életre. A télen-nyáron látogatható őslények elhelyezése mellett játékos gyermekfoglalkoztatókat is kialakítottak: a programokon a gyermekek részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz feltárásában vagy kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki, és a korábbi ígérezetkhez hűen tényleg be lehet mászni egy lefejezett T-Rexbe.

Emellett külön érdekesség, hogy a veszprémi természetrajzi múzeum névadója, Laczkó Dezső 1899-ben a most átadott őslénypark közelében találta meg a kavicsfogú álteknős maradványait.