Ez a hétvége már pörgősebb lesz: Alsörsön a bakancsos, bőrkabátos arcok hoznak rengeteg motort és metált az északi partra, a déli parton pedig egy Nemzeti Regattával indítja be a fesztiválok sorát a MOL Nagyon Balaton. Közben Hegymagason ígéretes gasztroprogram alakul, szerte egész Európában pedig beindul egy bizonyos foci-Eb, amelyet természetesen a Balatonnál is lehet majd nézni.

Még mielőtt nagyon belemerülnénk a programlistába, reméljük, nem felejtettétek el, hogy már nagyban zajlik az Enyém a Balaton!-kampányunk. Herbie-vel mi most épp Alsóbogáton kalandozunk. Hogy miért, azt hamarosan elmeséljük részletesen.

Ugyanúgy, mint mi, teszteljétek ti is a Balatont, és töltsetek fel róla képet/videót Instagramra az #enyemabalaton hashtaggel! A legjobbak Sziget-napijegyet nyerhetnek. További részleteket arról, hogyan nyerhettek, itt olvashattok.

Péntek (06. 10.)

Badacsonyi Tavasz Fesztivál – Badacsonytomaj (06. 10–11.)

Május végén kezdték, és még mindig a tavaszt ünneplik Badacsonyban azért, mert szeretnék a környező térség kulturális és természeti értékeit megismertetni. Nem tudjuk, van-e helyi kötődésük, de ebben a sorozat utolsó előtti napján az Ocho Macho fog segíteni.

Labdarúgó-Európa-bajnokság (06. 10.–07. 10.)

Ma kezdődik a foci-Eb a Franciaország–Románia mérkőzéssel – amelyet ráadásul Kassai Viktor fog vezetni –, így a következő egy hónap a Balatonnál is annak jegyében telik, hogy az összes vérbeli focirajongó resti, kocsma, kiülős helyen megáll az élet, ha a magyar csapat is játszik. Mi egyelőre Siófokról, Veszprémről és Tapolcáról tudunk, ahol kivetítőn is nézhetjük majd a meccseket.

Szombat (06. 11.)

Vándortúra a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban (06.11–12.)

Akit már gondolatban is megmozgat 29,9 kilométer legyaloglása, még mindig jelentkezhet a kétnapos túrára. Az Equinox Trekking Club szervezésében Magyarország 10 nemzeti parkját érintő vándortúra újabb állomásához érünk, ezúttal a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területét barangolhatjuk be. A túra során útba ejtjük a Hegyestűt, a Szentbékkálla-kőtengert és a Tapolcai-tavasbarlangot is, tehát több olyan helyre is eljuthattok, amelyre tavaly mi is rácsodálkoztunk.

Harley-Davidson Open Road Fest – Alsóörs (06.09–11.)

Ez az a hétvége, amikor több Harley Davidsonos jár fel-alá a 71-es főúton, mint ahány átszeli Amerikát a Route 66-on. A motorosok már 17. alkalommal foglalják el Alsóörsöt olyan koncertekkel, amelyek mindenkiből lelkes motorbőgést hoznak ki: szombaton 20:00-tól az Anna & The Barbies, 22:00-tól pedig a Helloween lép fel. 

Nemzeti Regatta – Siófok (06.11–12.)

A MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozat részeként rendezik meg a Siófokon első alkalommal rajtoló Nemzeti RegattátA kétnapos vitorlásversenyen az ország 30 települése méri össze erejét amatőr vitorláscsapata képviseletében, de aki nem száll hajóra, az sem fog unatkozni: lesz főzőverseny, gyerekprogramok, gasztronómiai bemutatók és egyéb sportolási lehetőségek is, aki pedig biztatni szeretné csapatát, megteheti a partról vagy a direkt erre a célra induló hajó fedélzetéről. A szombat esti Magna Cum Laude-, The Biebers- és Honeybeast-koncert pedig minden tengeri medvének és szárazföldi patkánynak is ad jó programot.

Gilvesy Pincészet x Babérliget – Piknik a javából – Hegymagas (06. 11.)

Nyárköszöntő piknikkel készül a Gilvesy Pincészet, amihez a Babérliget Vendégház tulajdonosa, Kereszty Gábor is csatlakozik mint séf. A közös borozgatás méltó nyárindítója a Balatonnak, a piknik pedig nem csak egy üres romantikus szlogen: az ötfogásos menü is a szabadban készül, így a kertben sütögetős hangulat tényleg adott lesz. A jó Szent György-hegyi borok nem kevésbé.

MÁV Nosztalgia Borvonat – Balatonlelle (06. 11.)

A Balatonra lejutni vonattal kinek kaland, kinek nosztalgia. Június 11-én 9:30-as indulással a Keleti pályaudvarról vág neki a Balatonnak a MÁV nosztalgiajárata, amely nemcsak amiatt különleges, hogy a kétórás vonatút során a Garamvári Szőlőbirtok borait kóstolhatjuk, hanem hogy idén a 82 éves Árpád sínautóbuszon döcöghetünk Lelléig.

Borvacsora a Güns Pincében – Szigliget (06. 11.)

Badacsonyban nyáron is folytatják azt a borbarangolást, amit elkezdtek év elején, ezért szombat estére még egy borvacsora is jut. A háromfogásos vacsoráról és a hozzá tartozó gyöngyöző borokról ezúttal a Güns Pincészet gondoskodik.

Vasárnap (06. 12.)

Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság – Veszprém (06. 12.)

Egy házas orvos, a felesége és a 18 éve nem látott szeretője. A csavarokkal és kínos helyzetekkel teli darab könnyed lehet a hétvége  levezetése. Ray Cooney komédiáját Kéry Kitti rendezésében láthatjuk a színpadon, most már nem sokáig: közeleg az évad vége.