Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / gasztró

szerkesztés

Ekkora koccintás még nem volt a Balaton partján

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 06. 13. 14:23

Stabilan 20 fokos a Balaton, ezt ünneplik meg tizenöt településen.

Június 18-án tartják meg második alkalommal a Balaton Napját, a strandszezon megnyitóját: egy időben több strand is programokkal hívja fel a figyelmet, hogy a Balaton hőmérséklete tartósan 20°C fölé emelkedett – mondta Kardos Gábor az MTI-nek.

A Balatoni KÖR által tavaly útjára indított rendezvényt idén szombat délután 2-kor a csatlakozó strandokon tóbafutó-versennyel nyitják meg, majd fél 3-kor „körbekoccintják” a tavat a májusban általunk is bemutatott BalatonBorral. Lesz itt minden: a szervezők büféversenyt, gasztropikniket, fröccskészítő vetélkedőt, homokvárépítő- és papírhajó-versenyeket, vízimentő-bemutatót, retró fürdőruha-bemutatót, piknikkosár-szépségversenyt, kötélhúzást és sellőkosztüm-versenyt is ígérnek a hétvégi program részeként.

Tavaly tíz település szervezésében valósult meg a hagyományteremtés céljával elindított programsorozat és idén társszervezőként az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség is a rendezvény mellé állt. Idén már tizenöt strand csatlakozott a Balaton Napjához, közülük kiemelt helyszín lesz Balatongyörök és Balatonmáriafürdő.

Hasonló tartalmak

Admin mode