A Siófoki Nagystrand már több néven, legutóbb Beach Clubként ismert, népszerű része komoly átalakításon esett át, ami hozott magával óriásstéget, medencét, strandkönyvtárat, Street Workout pályát és új vendéglátó egységeket, hogy csak néhány dolgot említsünk. Ezek mellé jön a kiegészítés: hétvégente ingyen jógázhatunk majd a parton, kipróbálhatjuk a SUP-ot, óriásvetítőn nézhetünk meccseket, és esténként koncertezni fognak a nyári fesztiválokon edződött hazai zenekarok. A 2 000 m2-es homokos partot június 18-ától lehet birtokba venni, a WellHello teszteli elsőként a PLÁZS színpadát.

Jó hírünk van: most már hivatalosan is felébred Siófok, és tisztességesen megünnepli, hogy itt a nyár. Egész pontosan szombatra kell időzíteni az érkezését az Aranypartra annak, aki elsőként szeretné megtapasztalni, mi történt a Nagystrandon. Egy már biztos: a legutóbb még Beach Clubként ismert népszerű hely új nevet kapott, így mostantól PLÁZS-ként kell hivatkoznunk a hatalmas homokos partszakaszra, de jóval több izgalmas változás ment itt végbe. Összeszedtük, hogy mik.

Először is, mindenki megnyugodhat, maradt a 2 000 négyzetméternyi homok, ezzel együtt pedig "az ország legnagyobb homokos strandja" cím és a tetszetős kilátás is. A homokra csinos napernyők és kényelmes napozóágyak kerültek, ezekre nap közben bárki lecsaphat, de a strandolók egy 400 m2-es óriásstégre is kitelepülhetnek, akár egy korsó kézműves sörrel. Aztán választhatjátok a medencézést is, és hogy tovább dobálózzunk a négyzetméterekkel, a medence körüli 500 m2-es teraszra is kiülhettek ejtőzni.

Utóbbi nagyon ideális terep például arra is, hogy az új vendéglátó egységek finomságaival letelepedjünk, vagyis hogy a jó, olajban gazdag lángos helyett valamivel egészségesebb, de nem kevésbé balatonos fogásokat eszegessünk. A PLÁZS-on gondoltak az aktív és passzív sportolókra: előbbiek célba vehetik a 200 m2-es Street Workout pályát, utóbbiak pedig a tized akkora, de még mindig óriásinak számító kivetítőt, ahol meccseket sugároznak majd. A sportos strandolók rendesen el lesznek azért látva más tevékenységekkel is: lehet például állva evezni, vagyis SUP szörföt kölcsönözni, de jóga, kangoo, vízi aerobic, TRX, streetball, lábtenisz, röplabda vagy akár zumba órába is be lehet csatlakozni.

A nappali fürdőzés-napozás-evés triót aztán felváltja az éjszakai borozás-koncertezés-táncolás. A koncerteket leginkább minifesztiválként lehet elképzelni, a nyitó estén például a WellHello fog fellépni, de a nyár folyamán érkezik a Halott Pénz és a Brains is. Annak sem kell aggódni, aki nem fesztiválzenén nevelkedett: jön a Kozmix, Rúzsa Magdi és Hooligans is. A koncertek időpontjáról a PLÁZS Facebook-oldalán tudtok tájékozódni.