Június első hétvégéjén az Ocho Macho, Radnóti Miklós, Dresch Mihály és Szent György neve tűnik fel: fesztiválok Keszthelyen és a Badacsonyban, last minute lehetőségek Veszprémben, művészet és bor Salföldtől Hegymagasig. Programok lesznek. Zivatar és némi záporeső szintén.

Péntek (06. 03.)

Keszthely Város Napja (06. 02–04.)

Június 2. és 4. között ünneplik Keszthelyen a város napját, így a múzeumváros közterein ebben a három napban a könyvbemutatók, a pop- és komolyzenei koncertek, a kiállítások és más különböző kulturális programok uralkodnak. Ilyen környezetben lép fel a Fő téren péntek este 20:00-tól a reggae, a ska, a punk és a latin találkozásából született Ocho Macho.

„Tavaszi Nosztalgia” – Badacsonytomaj (06. 03–04.)

Az idén első alkalommal, május 28. és június 11. közötti három hétvégén megrendezett Badacsonyi Tavaszi Fesztivált hagyományteremtő céllal indították útjára. A szervezők az Önök kérték! kihelyezett műsorának is beillő kétnapnyi „Tavaszi Nosztalgiával” készülnek a hétvégére. A manapság már retrónak számító slágerekre építő performanszok között üde színfolt a szombaton 20:00-kor kezdődő Tóth Gabi-koncert.

A Kópiák Fotókiállítás megnyitója – Salföld (06. 03.)

A salföldi Pajta Galéria története 1984-ben kezdődik, amikor Török László fotóművész és felesége megvették a falu széli parasztházat. Három évvel ezelőtt ide is költöztek, így a Pajta azóta egyszerre lát el három funkciót: szálláshely, étterem és művészeti galéria. Negyedszázados fennállása alkalmából pedig több mint hatvan fényképész anyagát bemutató kiállítást rendeznek: a nagyobbrészt hagyományos, analóg technikával készült fotókból álló kiállítás hiánypótló a kortárs művészeti életben. A kiállításmegnyitóra június 3-án, pénteken 15:00-kor kerül sor a Faluházban Haris László fotóművész közreműködésével. 17:00-kor nyitják meg Balla András kamarakiállítását, amit Boka Gábor János vitéz című előadása követ. 20:00-tól pedig Dresch Mihály szaxofonművész és társai zenélnek a Pajtában.

Szombat (06. 04.)

...Sem emlék, sem varázslat...” – Veszprém (06. 04.)

Radnóti Miklós élete, tisztasága, elképesztő látása, vizualitása megragadó. Szívének dobbanása, szerelmének varázslatos megélése minden színész számára kihívás” – ismerteti előadását a Veszprémi Petőfi Színház. A II. világháborúban meggyilkolt költőnek – akinek utolsó (már posztumusz) kötete, a Tajtékos ég éppen hetven éve jelent meg – szentelt monodráma utolsó előadására június 4-én este, 19:00-kor kerül sor, a művet Oberfrank Pál, a színház igazgatója adja elő.

OpenSmash – Balatonfüred (06. 04.)

Hatodik alkalommal is visszatér a balatoni Smash Strandröplabda Bajnokság. A június 4-re, szombatra meghirdetett OpenSmash keretében igazolt játékosok és amatőrök egyaránt részt vehetnek a nyílt kategóriás játékokban a hétvégén nyitó balatonfüredi Kisfaludy-strandon.

Szent György Pince és Étterem borvacsorája – Hegymagas (06. 04.)

A Borbarangolás a Badacsonyban névre keresztelt sorozat első nyári házigazdája a hegymagasi Szent György Pince és Étterem lesz szombaton 18:00-tól. Az igazi szalonzenéhez ígért sült almás-hagymás burgonyás libamáj, valamint a Szent György-hegyi palacsinta mellett a Szent György-hegy különböző borait is meg lehet majd kóstolni a jégbortól a rózsakőig. 

Kertmozi nyitás - Balatonakali, Fövenyes (06. 04.)

Június első hétvégéjén két kertmozi már vetít filmeket: Fövenyesen Johnny Deppel és az Alice Tükörországbannal kezdenek, míg Fövenyesen a Zootropolisszal próbálják becsábítani a felnőtteket és a gyerekeket. Apropó, gyerekek! A fövenyesi mozit üzemeltető pár az utóbbi időben Facebookon azt kommunikálja, hogy igazi paradicsomot alakítottak ki a legkisebbeknek náluk.

Vasárnap (06. 05.)

Kristinus Vinocino – Kéthely (06. 05.) (x)

A Kristinus Borbirtokon nyílt meg az ország első bormozija idén tavasszal, ahol most vasárnap, azaz június 5-én 18:00-kor A hét pszichopata és a Si-cu című amerikai vígjátékot vetítik. A filmvetítéshez a pohárral vagy palackkal rendelhető borok mellett különböző grissiniket és kétfajta sajtszószt is fogyaszthatsz.