Gyenesdiáson és Máriafürdőn. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete június elején újra kiválasztotta az év legjobb fagylaltjait.

Kis híján átsiklottunk a tényen, hogy június elején három balatoni fagylalt is országos elismerésben részesült. Az idei Balaton Fagyijának kiválasztásakor a Vulkánok ajándéka fantázianevű fagylattal győzött a Florida Fagyizó, a Gyenesdiós névre keresztelt, helyi dióból és otellószőlő-lekvárból, valamint sós diógrillázsból készült kreációval pedig különdíjat nyert Bringatanya, de mindkét fagyizó újabb díjakat szerzett június elején.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Szegeden tartott Év Fagylaltja-versenyéről előbbi egy második helyezéssel, míg az utóbbi egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza.

A június 6-án megrendezett versenyre 85 fagylaltot neveztek be, a kötelező íz idén a meggy volt. A Florida Fagyizó a természetes anyagokból készült kreációk versenyén ért el második helyezést Meggyesrétes-variációjukkal.

A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyében a kötelező íz alkategóriában Kardamomos Meggy nevű fagyijával (hagyományos meggyfagylalt indiai gyömbérfélével ízesítve) ezüstérmet, a szabadon választott íz alkategóriájában pedig Vilmoskörtés borhabjával (szerecsendiós marsala-desszertbor vilmoskörte-lekvárral) nyert aranyérmet a Bringatanya.