Ugye megvan az az érzés, amikor július környékén elfog a pánik, hogy azért meg kéne még nézni valami jó előadást az évad vége előtt, mert a nyári napsugarakban fürdőzve a szeptember nagyon messzinek tűnik? A MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként a Kultkikötő tökéletes feloldása ennek a helyzetnek, két hónapnyi színházi és táncelőadással, koncertekkel és más kulturális kikapcsolódással.

A tizenegyedik évébe lépő fesztivál a Víz Tiszta Kultúra mottó jegyében bemutatók sorát tűzte programjára, köztük két ősbemutatót, mesés és zenés színházi előadásokat. Csernus dokival párkapcsolati társasjáték várja a nézőket, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, vagy a 25 éves Quimby koncertje is színesíti a felhozatalt.

A szervezők mindhárom helyszín különleges és egyedülálló karakteréhez, hangulatához illő előadásokkal készülnek. Az ősfás park közepén elterülő, nagyszínpaddal, épített nézőtérrel rendelkező Balatonföldvári KULTKIKÖTŐben a szélesebb közönségréteget megszólító sikerprodukciók, a könnyed nyári esti szórakozást kínáló előadások és a nagykoncertek lesznek. A fesztivál nyitánya Pindroch Csaba one man showja lesz, a Segítség!Megnősültem!, amely házasság kérdését boncolgatja humoros formában.

A Balatonboglári KULTKIKÖTŐ intimebb, csendesebb tere bensőségesebb hangvételű előadásoknak ad otthont, idén a helyszínen kertmozi is üzemel, a gyermekelőadások előtt pedig játszóház várja a legkisebbeket. A nagyobbaknak Csernus doki párkapcsolati társasjátéka nyújt izgalmakat, de nem szabad kihagyni a Brodway Songbookot sem a Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea előadásában.

Balatonfenyves pezsgő környezete pedig számos gyerekelőadással és zenés programokkal vár, a Rutkai Bori Band lemezbemutatójával, vagy a veszprémi Kabóca Társulat előadásaival.