Balatonföldváron a Quimby zenél, Keszthelyen Szabó Balázs koncertezik, Siófokon pedig a Halott Pénz lép fel a MOL Nagyon Balaton programjain, miközben Akarattyán még a strandolók is tudatosak lesznek ezen a hétvégén. Salföldre művészeti dzsembori jön, a keletnémet kémek pedig már megint feltűnnek Balatonfüreden. A VOLT Sopronban viszi a fesztiválipart, de a Balatonnál még mindig finomabb a lángos.

Péntek (07.01.)

Kultkikötő: Quimby-koncert - Balatonföldvár (07.01.)

A Quimby kétségkívül Magyarország első számú koncertzenekara, amit összetett zenei univerzumának köszönhet, amelyben jól megfér egymás mellett az érzelmes sanzontól kezdve a pszichedelikus gitárslágerig minden. A Balaton környékén gyakorlatilag mindenhol megfordultak már, de az éves fellépésük itt, a Kultkikötőben idén sem maradhat el.

Batyu Színház: Ravaszdi mester (Mesés Kikötő) - Balatonboglár (07.01.)

„Ravaszdi mester, a suszter fütyörészve kalapálja ki a cipőket és ujjai alatt megelevenednek a tárgyak.” – mindezt egy negyven perces bábelőadásban meséli el a Batyu Színház és a magyar népmesék nyomán rendezett darabba a gyerekeket is bevonják. 

MONO Színtér - Tihany (07.01-03.)

A színházi szezon szünetében sem bírod ki előadások nélkül? A MOL Nagyon Balaton részeként idén először rendezik Tihanyban a MONO Színtért, ahol a Momentán Társulat előadásán garantáltan foghatjuk a hasunkat a nevetéstől. Ráadásul a rév melletti kis ligetben a foci-Eb állásáról sem kell lemaradnod, este ugyanis az aktuális meccseket kivetítőn közvetítik.

Salföldi Dalföld 2016 (07.01-03.)

Második alkalommal rendezik meg a Káli-medencében a Salföldi Dalföld nevet viselő koncertsorozatot és összművészeti hétvégét: a kulturális dzsemboriban egyaránt helye van koncerteknek, költői esteknek, kiállításoknak, kerekasztal-beszélgetésnek és más, a művészetek összefogásával születő eseményeknek, amelyek helyszínei a Salföldi Major, a helyi templom és a faluház, valamint a Pajta Galéria, illetve a Balaton-átúszás révfülöpi startja lesznek.

Kertmozizz a Balatonnál! (07.01.)

  • 21:00 Szenilla nyomában (Balatonakali) 1000 Ft
  • 21:00 Dínókaland (Balatonaliga) 850 Ft
  • 21:00 Tini nindzsa harci teknőcök: Elő az árnyékból (Csopak) 1000 Ft
  • 21:00 Tini nindzsa harci teknőcök: Elő az árnyékból (Fövenyes) 1000 Ft
  • 21:00 Mamma mia! (Vonyarcvashegy) 1000 Ft
  • 21:00 A visszatérő (Zamárdi) 1000 Ft
  • 21:00 Zootropolis (Zalakaros) 1000-1200 Ft
  • 23:00 Warcraft: A kezdetek (Zalakaros) 1000-1200 Ft

Szombat (07.02.)

Everness Fesztivál 2016 - Balatonakarattya (06.28-07.03.)

A Balaton legjobb nyári fesztiváljait összefogó MOL Nagyon Balaton részeként rendezik meg idén az Everness Fesztivált június 28. és július 3. között. Az ország talán legtudatosabb spirituális fesztiváljának utolsó napjaiban az esti órákban ráhangoló programokat, közösségi zenélést terveznek a szervezők, majd vasárnap 16:00-kor lesz a fesztiválzárás.

34. Balaton-átúszás - Révfülöp (07.02.)

A kezdeti bizonytalanság ellenére a szervezők Facebookon bejelentették pénteken délben, hogy az eredeti terveknek megfelelően szombaton tartják az éves Balaton-átúszást. A versenyre jelentkezőknek a Révfülöp és Balatonboglár közé eső 5,2 km-es szakaszát kell átúszniuk. A távot a versenyzők átlagosan 2 óra 41 perc alatt teljesítik, míg a leggyorsabbak 1 óra alatt is képesek teljesíteni azt, de azon belül eddig még senki nem teljesítette.

Hosszúlépés: Szigorúan ellenőrzött nyaralók - Balatonfüred (07.02.)

A Stasi, a keletnémet állambiztonsági szervezet kiemelt figyelmet szentelt a Balatonnak, amely a 60-as évektől kezdve a kelet- és nyugatnémetek kedvelt találkozóhelye volt. A  MOL Nagyon Balaton részeként szervezett balatonfüredi séta során azt az igazán európainak nevezhető történetet fogja feleleveníteni a Hosszúlépés, hogy a Balaton anno miként kötötte össze Keletet és Nyugatot. Milyen is volt az, amikor a Mercedesből kiszállt az NSZK-ból érkező, a Trabantból pedig az NDK-ból érkező turista, összeölelkeztek és itt a Balatonnál létrejött a német egység.

Borvacsora a Thomay Pincében - Badacsonytomaj (07.02.)

A badacsonyi borvidék bemutatásával egybekötött borvacsorára szombaton kerül sor a Borbarangolás utolsó állomásainak egyikeként. A Thomay Pincében kemencés leves, csülök, kacsa sütve-pirítva házi savanyúsággal és császármorzsa lesz a menü a szőlőültetvények részletes megismerése után, természetesen a pincészet legkiválóbb boraival. 

Halott Pénz - Siófok (07.02.)

A Halott Pénz nemrég jelentette meg Ülni. Örülni. Megőrülni. címmel negyedik nagylemezét, július 2-án pedig a Balaton-partra érkezik a hazai avantgárd hip-hop zenekar, hogy a MOL Nagyon Balaton részeként idén bemutatkozó PLÁZS színpadán kiáltsák azt, hogy „Hello lányok”. A koncert már korábban elkezdődik, hiszen Boros „Venom” Gábor, a csapat DJ-je bemelegítő szettel kezd a közönségnek összeállított számokkal.

Szőr/mentén. Állatmesék  Szentbékkálla (07.02-08.05.)

Pegazus szombaton nyíló tárlata a Szőr/mentén. Állatmesék. címet viseli: Nagy Gabriella tájképeire meghökkentő helyzetekben kerülnek rá az állatok, melyek egyszerre abszurd és mágikus teremtmények, Kovács Gergely szobrai humorosan mutatnak rá az ember és az állat közös gyökereire közmondások vagy közismert szókapcsolatok megjelenítésével, Szöllősi Géza meghökkentő taxidermiái, azaz preparált állatai pedig egyszerre horrorisztikusak, humorosak, hátborzongatók, tragikusak és ironikusak.

Kertmozizz a Balatonnál! (07.02.)

Vasárnap (07.03.)

Szabó Balázs Bandája - Keszthely (07.03.)

Szabó Balázs egy reneszánsz polihisztor modern kiadása: az egy személyben dalszerző-énekes, bábszínész és mesemondó. Bandájával a Keszthelyfest utolsó napján 20:00-tól játszanak a Fő téren. A koncertre ingyenes a belépés és ha szereted az igényes, basszusokba oltott népzenei elemekben bővelkedő dallamokat és szövegeket, akkor mindenképp ott a helyed!

Kertmozizz a Balatonnál! (07.03.)