Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 06. 08. 15:18

Két szibériai tigrisnek, Kátyának és Szásának ikrei születtek. A látogatónak egyelőre nem mutatják meg őket, csak fényképek készültek róluk.

A dinók beköltözése után nem sokkal, május végén – nagyjából 103 napos vemhességet követően – két egészséges szibériai tigris látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben. A fiatal – méretre inkább csak kicsinek mondható – nagymacskák az anyaállatnak, azaz Kátyának első kölykei és a kezdetektől fogva gondosan, nagy odafigyeléssel őrzi-neveli őket.

Az állatkert által Facebookon posztolt képek kísérőszövege szerint már az első orvosi vizsgálat során sikeresen megállapították az újszülöttek nemét, így idén egy nősténnyel és egy hímmel bővül az állatkert lakosainak száma. A kölykök szeme csak a második héten nyílik ki és várhatóan három hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak majd. A közel kéthetes meglepő gyorsasággal növekednek, hiszen a kisebb tigris 2,9 kilogrammos, míg a nagyobb már több mint 3-at nyom.

Szása, a büszke apa a veszprémi tigrisbrigád egyik legkedveltebb állata, mivel 2009-es érkezésekor még csak pár hetes volt, így belopta magát a látogatók szívébe. Kisgyermeki báját kinőtte az elmúlt hét évben, mára több mint 200 kilóssá cseperedett. Az újszülöttek az elkövetkező hetekben még nem kerülnek a látogatók szeme elé, de gondozóik ígérete szerint amint elkezdődik a kifutóba történő kiszoktatásuk, honlapjukon és Facebook-oldalukon egyaránt hírt adnak róla.

Hasonló tartalmak

Admin mode