A nyár közepén ismét napsütés és strandidő uralkodik a Balatonnál, a MOL Nagyon Balaton fesztiváljai peidg magasabb sebességre kapcsolnak. A hétvégén kezdődik a Művészetek Völgye, a Veszprémi Utcazene Fesztivál koncertjei mellett folytatódik a Badacsonyi Bor7, de az ARTplacc is elhozza a gondolatébresztő kortárs művészetet Tihanyba. Eközben Dél sem pihen, csak meditál a Krisna-völgyi búcsún.

Péntek (07.22.)

Kultkikötő - Balatonföldvár, Balatonboglár és Balatonfenyves (07.18-08.27.)

A Kultkikötő egész nyáron színházi előadásokat, koncerteket, gyermekműsorokat, filmvetítéseket és kiállításokat hoz a Balaton partjára a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként. A Kecskeméti Katona József Színház Boeing, Boeing című komédiája július 27-én este mutatkozik be a balatonföldvári színpadon. A történet szerint sztárépítész Bernardnak három a menyasszonya van és természetesen nem tudnak egymásról, sőt, szinte nem is járnak a földön egyazon időben. Aki egy ilyen életvitelt menedzselni tud, az meg is érdemli, hogy nagy kanállal merítsen a saját főztjéből!

Művészetek Völgye 2016 - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend (07.22-31.)

A 26. alkalommal megrendezett Művészetek Völgye, ami a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiválja és a MOL Nagyon Balaton programsorozat része, idén új programelemekkel, zenei kísérletekkel és különleges kulturális találkozásokkal várja a látogatókat: falut tervez a Hello Wood, a nagyon sok színházi programra jó példa a Nemzeti Színház saját sátra és rögtön hét fellépőt tudunk mondani, akikről nem szabad lemaradni.

Hosszúlépés. Járunk? - Balatonfüred és Tihany (07.22-08.28.)

Miként telt a XIX-XX. században egy szezon
 a kor legnépszerűbb balatoni fürdőhelyén? Hogyan viselkedtek a vendégek kilépve az otthoni környezetből és távol az ismerősök tekintetétől? Ezek rövid elhagyása olyan viselkedési formákat hozott felszínre, amelyek általában aligha jellemezték az „elkövetőiket”. A fővárosi Hosszúlépés csapata - akiket részben a MOL Nagyon Balaton csábított le a Balatonhoz - ezekre ad majd választ és magyarázatot füredi sétájukon péntek este 18:00-tól.

Kompkoncert: Szabó Balázs Bandája - Tihany (07.22.)

A MOL Nagyon Balaton második kompkoncertjén Szabó Balázs Bandája áll az úszó színpadra a basszusokba oltott, népzenei elemekben bővelkedő dallamával és szövegével. Mindeközben a Tihanyi PIAC placcon ezekben a napokban rendezik az ARTplacc fesztivált, ahol a zene után a kortárs művészet más ágaival is találkozhatsz a koncert előtt vagy után.

ARTplacc 2016 - Tihany (07.21-24.)

2011 óta minden nyáron megrendezik Tihanyban az ARTplacc névre keresztelt fesztivált, ami a hazai kortárs művészeti szcéna jelenségeit és alkotóit költözteti ideiglenesen a balatoni félszigetre, a tihanyi PIAC placcra. 2016-ban július 21. és 24. között rendezi meg a MOL Nagyon Balaton a négynapos művészeti kertipartyt.

Kertmozizz pénteken!

Szombat (07.23.)

Bohém légyott 2016 - Hegymagas (07.23.)

Harmadik alkalommal rendezik meg a Gilvesy Pincészet birtokán a Bohém Légyottot. Idén az este gasztronómiai és zenei élményei mellett múltidézésre is sor kerül: a Szent György-hegy nevének története bontakozik ki a mangalicacsászárral és vegetáriánus fogásokkal váró vacsorán, amit a Zrínyi Pop, majd Hegyi Dóri és mások fellépése követ.

Musica Nocturna - Baláca (07.23.)

Szombaton a Villa Romanában koncertezik a Szilasi Alex zongorista, Chopin nemzetközi szinten ismert tolmácsolója, aki a romantika lengyel-francia fenegyerekének egy polonéze mellett a kor másik nagyágyúja, Liszt Ferenc műveiből állítja össze "kis éji zenéjét". A Balatontól kilenc kilométerre található villa a jelenleg ismert legnagyobb hazai villagazdasága a római korból, így kellemes harmóniává alakulhat a hely és a megszólaltatott művek diszkrét anakronizmusa.

Utcazene Fesztivál 2016 - Veszprém (07.20-23.)

Veszprém minden júliusban igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcazenészek játszanak késő éjszakába nyúlóan a belvárosban idén július 20. és 23. között is a MOL Nagyon Balaton jóvoltából. De a fesztivál nem csak az utcai zenészek krémjét és sztárfellépőket hoz a királynék városába, hanem a főváros street foodjait is a Food Truck Show keretében.

191. Anna-bál - Balatonfüred (07.23.)

Közel két évszázada a füredi társasági és kulturális élet kiemelkedő pontja az Anna-bál nyárestje. A Balaton-part legelőkelőbb eseményén a fiatal elsőbálozók mellett minden évben több híresség is képviselteti magát. Az idei bált szombaton rendezik meg az Anna Grand Hotelben. Idén sétálójegyet vezetnek be, amely a részvételt és az éjféli svédasztalos fogyasztást foglalja magában.

Kertmozizz szombaton!

Vasárnap (07.24.)

Badacsonyi Bor7 2016 (07.15-31.)

Idén júliusban a Badacsony híres borait koncertek teszik még emlékezetesebbé, nem beszélve a MOL Nagyon Balaton programsorozatának részét képző borhét folyamán felbukkanó kulturális- és gasztroprogramokról. Megismerkedhetsz például a környékbeli szőlőfajtákból készült pálinkákkal, de lesznek szakmai műsorok-előadások és az esti ingyenes koncertek egyikét pedig a berlini Riders Connection adja vasárnap.

Krisna-völgyi Búcsú - Somogyvámos (07.22-24.)

A már-már hagyományszámba menő Krisna-völgyi Búcsú egy frisslevegős, dohányzás- és alkoholmentes, de legfőképpen családbarát fesztivál, amely szabadidős programjai mellett vegán és vegetáriánus ételeket is kínál a helybelieknek és az odalátogatóknak egyaránt. Emellett a belépés a hat éves kor alatti gyerekeknek ingyenes és a megváltott belépőjegyek a búcsú összes napján érvényesek.

Yoga-Art ~ Neked Szabad - Révfülöp (07.19-24.)

A Yoga Art táborban minden reggel jógával kezdenek, a nap további részében pedig különböző fakultatív kreatív workshopokat tartanak a festéstől kezdve a táncon át a meditációig. Csatlakozni bármikor lehet, kaptok sátorhelyet a Neked Szabad kertjében, a reggelihez és a vacsorához pedig a kertből érkező zöldségek és gyümölcsök adják az alapanyagot, este pedig a tűzrakó hely is elnyeri értelmét.

Kertmozizz vasárnap!