Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Rögtön öt kört mentünk az óriáskerékkel - képgaléria

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 07. 21. 18:07

Siófok új látnivalóval bővült, pontosabban néznivalóval: a Nagystrandon felállított óriáskerékből is nézhetitek a Balatont.

A fesztiválozóknak már ismerős lehet Siófok új attrakciója, ami négy napja nyílt meg a Nagystrandon: az óriáskerék. Azért lehet ismerős, mert ez a szerkezet a Balaton Soundon (sőt a soproni VOLT-on) is állt, innen is lehetett nézni a koncerteket akár 35 méter magasból.

A nagy fesztiválok egy időre becsukták a kapuikat, a keréknek pedig megtalálták hamar a legjobb helyet Siófokon. A felnőttek 1500 forintért, a gyerekek (a definíció szerint 140 cm alattiak) 1000 forintért pattanhatnak be az egyik kabinba, hogy menjenek pár kört (elvileg hármat, de nekünk sikerült valahogy öt körön át fennmaradni).

A panoráma persze lenyűgöző: a somogyi dombok mellett látni a komplett északi partot, tiszta időben egész Badacsonyig, de Tihany, Füred, Almádi éjjeli fényeit is megnézheti, aki estefelé jön. Ekkor bónusz, hogy a zenei aláfestéshez igazodva mindenféle fényjáték fut végig a kerék küllőin, hogy csodás legyen az élmény.

Nyitvatartásuk így működik: vasárnaptól szerdáig 14-24 óráig, csütörtöktől szombatig pedig 14 és hajnali 1 óra között lesznek nyitva augusztus 21-ig. Bővebb információt az óriáskerék Facebook-oldalán találtok.

Hasonló tartalmak

Admin mode