A Balaton és a borok régóta egy fogalommá forrtak össze. Egy pohár cabernet vagy olaszrizling igazán nem kíván különleges alkalmat, annál jobban ki tudja egészíteni viszont a kellemes nyári délutánokat és estéket. A MOL Nagyon Balaton keretén belül július közepétől a végéig három rendezvény is zászlajára tűzte a régió borainak bemutatását, összekötve egy kis zenével, vitorlázással és egyéb klasszikusan vízparti programmal.

Július közepétől tényleg minden a bor sokszínűségét járja körbe. Nem csak arról van szó, hogy a fehér, a rozé vagy a vörös a legjobb – a különböző fesztiválok különböző fókuszt követve áldoznak Dionüszosz oltárán.


Parti Pezsgés

Július 8. és 10. között idén második alkalommal lepik el a balatonboglári partot a könnyed szórakozás és a minőségi borok kedvelői. Karszalag és belépő híján napközben a feladat csupán 20-30 percenként a másik oldalunkra fordulva kialakítani a természetes-bronzos nyaralótónust vagy strandjátékokkal múlatni az időt. Két strandröpi-mérkőzés vagy naptejezés között szinte kötelező elem választani a dél-balatoni borászatok széles fröccs-, gyöngyözőbor- és pezsgőválasztékából, este pedig már felöltözve lehet folytatni ugyanezt a különböző stílusú koncerteken.

Badacsonyi Bor7

A badacsonyi régióra térve július 15. és 31. között két hetünk lesz megismerni a térség legkiválóbb borait, amit a környékbeliek szerényen csak az istenek nedűjeként aposztrofálnak. A Badacsonyi Pálinkaház az itteni szőlőkből és törkölyből készült szíverősítőkkel a merészebbeknek is kedvez. Komplett (gasztro)élményt nyújtva a fesztivál ideje alatt számos étterem készül Bor7 menüvel, a pecsétgyűjtős játék segítségével pedig a nagy lakomák és italozások kamatostul megtérülnek.  A szabadtéri színpad változatos előadói még dobnak a hangulaton, zenélni fog többek közt Járai Márk, ByeAlex, és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan zeneszerzője, Lóci is játszik.

VinCe Balaton

Július 14. és 17. között, a Kékszalaggal egy időben Balatonfüreden a kellemes parti időtöltések kerülnek fókuszba. Jó tengerészekhez illőn a hétvége domináns színei a kék és a fehér. Míg a Balaton habjait szelik a versenyző vitorlások, lehetőség nyílik előadással egybekötött jachtos borkóstolóra is, de a parton minden fehérben pompázik. A VinCe Magazin szervezésében vonultatják fel a legjobb hazai borászatokat. Újdonságnak minősül idén a balatoni ételekből összeválogatott degusztációs vacsora, amelyet stílszerűen elegáns, fehér abroszos asztalnál ülve szolgálnak fel, szakértő sommelier borjavaslataival kísérve.