Zamárdiban mindent visz a Balaton Sound egész hétvégén, de ettől még a Balaton többi részén sem áll meg az élet. A Limnológiai Intézet kinyílik, a Budapest Bár Tihanyban lép színpadra, a slammerek megszállják a József Attila Emlékházat, a Hosszúlépés Balatonfüred sötét múltját leplezi le, vasárnap pedig kiderül, hogy ki nyeri az Eb-t. Mindez egy hétvége alatt.

Péntek (07.08.)

B L U - Szentbékkálla (07.08-08.21.)

A Szőr/mentén. Állatmesék névre keresztelt kiállítással mellett pénteken 18:00-kor a B L U című csoportos kiállítás is megnyílik a Pegazusban: a tárlaton magyar, argentin, venezuelai és spanyol fotósok és kollázsművészek munkáit állítják ki. A megnyitó után 19:00-tól Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf, 22:00-tól pedig Manek és Hi zenél. A különleges alkalomra a grillpult dél-amerikai ízekre vált és a bár rumkínálata is bővül.

Budapest Bár - Tihany (07.08.)

A Bujtor István Szabadtéri Színpad idén is tele lesz élettel, hiszen a színházbarátokat szabadtéri előadások várják Tihanyi-félszigeten. A pénteken kezdődő Tihanyi Szabadtéri Játékok fellépőinek sorát a Budapest Bár nyitja meg 20:30-kor kezdődő koncertjével.

Samsara Fesztivál - Töreki (07.06-11.)

A Samsara Fesztivál egy pszichedelikus összejövetel a jóga, a zene, a tánc és a természet szerelmeseinek, melyet másodjára szerveznek meg Töreki varázslatos erdejében. A szerdán indult fesztiválon jógaoktatók, instruktorok, terapeuták, pszichológusok, orvosok és gyógyítók tartanak előadásokat, míg a teliholdnál pszichedelikus trance-zenére bulizhatsz. A hétfőig tartó rendezvényen kismillió szeánsz, 120 jóga-workshop és 90 zenész és DJ várja a vendégeket.

Nyílt Nap az MTA Balatoni Limnológiai Intézetében - Tihany (07.08.)

Mi a limnológia? Gyors Google-keresés helyett: a biológia édesvizekkel foglalkozó tudományága. A hazai kutatóintézetében – egy majdnem százéves, tudománnyal megterhelt épületben – rengeteg jó és nem kizárólag biológiával kapcsolatos sztorit rejthet magában: pénteken a parkban terepi bemutatót tartanak, ahol a Balaton élővilágát, a mintavételekhez szükséges műszereket és az intézet laboratóriumait ismerhetik meg a látogatók.

Orlai Produkció: Várj, míg sötét lesz! - Balatonföldvár (07.08.)

Alig szabadult ki a börtönből Mike máris bajba is kerül. Egy gyilkosságot varrnak a nyakába, ha nem vállalja el a neki szánt piszkos munkát: a reptéren a drogfutárnak köszönhetően egy mit sem sejtő férfihoz, Sam-hez kerül egy heroinnal tömött baba, amire több gengszter is próbál lecsapni. Mike feladata felkutatni a játékot, így a feleség, Susy bizalmába férkőzik, ám arra nem számít, hogy a vak nő iránti vonzalma milyen veszélyeket rejt, miközben bravúros szerepjátékkal próbálja a kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs.

Bonyolult és szövevényes a történet, ezért érdemes megnézni a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként a Kultkikötő balatonföldvári színpadán.

Parti Pezsgés 2016 - Balatonboglár (07.08-10.)

A tavalyi hagyományok útján haladva a Parti Pezsgés főszereplője idén is a buborék, legyen az gyöngyözőborban, pezsgőben, fröccsben – a lényeg, hogy felrázza a hangulatot. A MOL Nagyon Balaton részeként szervezett hétvégi rendezvényen a pezsgő italok mellett minden nap 20:00-tól koncertek várnak, így a Platán szabadstrand színpadán pénteken a Party Band, szombaton a SoulBlaster, vasárnap este pedig a SuperStereo fog zenélni.

Kertmozik péntek este

Az általunk legjobban várt koncertek MasterCard Balaton Soundon 

Szombat (07.09.)

Ripoff Raskolnikov Band - Veszprém (07.09.)

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg y Rozé, Rizling és Jazz Napokat, szombaton 22:30-tól a Ripoff Raskolnikov és zenekara lép színpadra az Óváros téren. Ripoff Raskolnikov, az osztrák blueskirály és a folkbandje minden bizonnyal azon kortárs alkotók közé tartoznak, akik miatt a kelet-európai blues több lesz, mint egy újabb zenei műfaj.

Balaton100szó Hip-Hop/Slam Poetry Fesztivál - Balatonszárszó (07.09.)

Második alkalommal rendezik meg a Balaton100szó Hip-Hop/Slam poetry Fesztivált a balatonszárszói József Attila Emlékházban, valamint a Központi Szabadstrandon. A szombaton 17:30-kor kezdődő versenyre – melynek célja a szövegcentrikus műfajok népszerűsítése – a slam poetry és hip-hop kategóriákban várták a jelentkezőket. A fesztivál során fellép a házigazda, Pion István, Basch Péter és Kemény Zsófi is.

Füred illegál - Balatonfüred (07.08.)

Miként telt a XIX-XX. században egy szezon a kor legnépszerűbb balatoni fürdőhelyén? Hogyan viselkedtek a vendégek kilépve az otthoni környezetből és távol az ismerősök tekintetétől? Ezek rövid elhagyása olyan viselkedési formákat hozott felszínre, amelyek általában aligha jellemezték az „elkövetőiket”. A fővárosi Hosszúlépés csapata ezekre ad majd választ és magyarázatot füredi sétájukon szombaton reggel 10:00-tól.

Kertmozik szombat este

Az általunk legjobban várt koncert MasterCard Balaton Soundon 

Vasárnap (07.10.)

Foci Eb-döntő közvetítések a Balatonnál (07.10.)

A Balatonnál sem kell egyedül izgulnod a Portugália-Franciország döntőben, ugyanis több óriásközvetítő is várja a szurkolókat a foci-Eb döntőjének estéjén. Vasárnap este 9 órától lehet akár Révfülöpön, Balatonlellén, Veszprémben, Tapolcán, Siófokon, vagy a Balaton Soundon óriáskivetítőknél is szurkolhattok, de várhatóan akármerre mentek, nehéz lesz olyan restit, teraszt, vagy bármilyen kiülős helyet találni, ahol ne a mindent eldöntő döntőbe futnátok bele.

Antik PIAC placc - Tihany (07.10.)

Tihany már-már emblematikusnak mondható piacán, a PIAC Placcon lassan szinte minden megtalálható: a kézműves-őstermelői finomságok mellett rendszeresen találkozhatunk régi kincsekkel is. Így most az állandó szombati kipakolások mellett néhány alkalommal kizárólag ezekre fókuszáló Antik PIAC Placcot is rendeznek, először most vasárnap. Az antik bútorokkal és porcelánokkal, valamint egyéb vintage és retró tárgyakkal még kétszer, augusztus 14-én és szeptember 11-én találkozhatsz.

Balaton Bike Fest 2016 - Balatonfüred (07.10.)

A kétnapos Balaton Bike Fest pénteken veszi kezdetét ingyenes gyerekfutamával, majd vasárnap indulnak a 20, 40 és 105 kilométeres túrák a Balaton-felvidéken. A leghosszabb túra, az Országúti Maraton 10:00-kor startol a balatonfüredi SunCity-től, míg a közepes Balaton-felvidéki Családi Bringatúra és a rövid Tihany-kerülő Családi Bringatúra 10:30-kor. A versenyzők rajtszáma egyben tombolajegy is, így akár a tied lehet egy Specialized Allez kerékpár

Kertmozik vasárnap este 

Az általunk legjobban várt koncert MasterCard Balaton Soundon