Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Mit láttak a gyerekek a rendszerváltásból?

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 08. 15. 2:00

A mindszentkállai művésztelep fiatal tagjai kiállítást hoztak össze saját gyerekkori élményeiken keresztül a rendszerváltásról.

Augusztus 20-án nyílik meg a Pegazusban a nyáron alakult mindszentkállai művésztelep bemutatkozó kiállítása, a Rendszerváltók gyermekei. Az összművészeti tárlat és az ahhoz tartozó oktatási program olyan, az egykori keleti blokkból származó és nemzetközileg is elismert fiatal képzőművészek - Mezei Ildikó grafikus és porcelánrestaurátor, Babos "Zsili" Bertalan szobrász-festőművész, Horváth Roland festőművész és Vágó Szabolcs újmédia-művész - közös alkotása, akik a rendszerváltozás idején élték gyermekkorukat.

Témáik a gyerekkorhoz kapcsolódva mutatják be egy letűnt kor kettősségét, széttöredezettségét és mozaikokból való felépülését. A megnyitóra meghívott művészettörténészek, kurátorok és beszélgetőpartnerek között találjuk Baksa Soós Vera filmes szakembert, Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztőjét, György Pétert, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének vezetőjét, Kaposi Dorka, a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetőjét és Horváth Csaba, A Te országod rendezőjét.

Hasonló tartalmak

Admin mode